TRETIRANE KAO SEKSUALNI OBJEKTI

THERESA MAY ZGROŽENA OPTUŽBAMA O SEKSUALNOM UZNEMIRAVANJU NA DOBROTVORNOJ GALA VEČERI 'Mislila sam da je to prošlost...'

 
Theresa May
 Toby Melville / REUTERS

Britanska premijerka Theresa May rekla je u četvrtak da je "iskreno zgrožena" izvještajima o seksualnom uznemiravanju na dobrotvornoj gala večeri u Londonu, istaknuvši kako to pokazuje da još ima posla u borbi protiv tretiranja žena kao seksualnih objekata.

Žene koje su zaposlene kao hostese na isključivo muškoj tajnovitoj humanitarnoj večeri poduzetnika i političara bile su pipane, nudio im se spolni odnos te su seksualno uznemiravane, izvjestile su novine Financial Times u srijedu.

"Bila sam iskreno zgrožena kad sam pročitala izvještaj", rekla je May za televiziju Bloomberg u Davosu.

"Mislila sam da je takav stav o ženama kao objektima nešto što je prošlost. Nažalost, taj je događaj pokazao da još ima puno posla oko toga".

Istaknula je kako planira iskoristiti svoju poziciju kako bi osigurala da su žene poštovane i da se prema njima ponaša ravnopravno.

No dala je podršku Nadhimu Zahawiju, podtajniku u ministarstvu obrazovanja koji je kritiziran nakon što se saznalo da je prisustvovao toj večeri.

"Znam da je Nadhimu bilo neugodno zbog toga što se događalo te večeri, pa ju je zbog toga i napustio", tvrdi premijerka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 10:43