SEKSUALNO NAPASTOVANE

ŠOKANTNE ISPOVIJESTI HOSTESA S TAJNOVITE HUMANITARNE AUKCIJE Vodeći financijski list poslao animir dame na razvratnu večer za poslovno-političku elitu

 Profimedia, Alamy
 

U 22 sata prošlog četvrtka Jonny Gould izašao je na pozornicu dvorane u luksuznom londonskom hotelu Dorchester i pozdravio prisutne.

Ovaj sportski novinar bio je domaćin humanitarne aukcije - središnjeg dijela misterioznog godišnjeg tradicionalnog događanja - Dobrotvorne večere Kluba predsjednika (The Presidents Club) - čiji je službeni cilj prikupljanje novca u humanitarne svrhe poput renoviranja dječjih bolnica i slično. Okupljeni su na aukciji mogli 'kupiti' zajednički ručak s britanskim ministrom vanjskih poslova Borisom Johnsonom ili prisutnost na popodnevnoj čajanki s guvernerom britanske središnje banke (Bank of England) Markom Carneyjem. No, ovo dobrotvorno događanje nije bilo kao bilo koje drugo.

Naime, na njemu su mogli sudjelovati samo muškarci. U četvrtak navečer ovaj događaj okupio je 360 osoba iz britanskog svijeta biznisa i politike, a za zabavu je bilo angažirano čak 160 hostesa - kojima je rečeno da odjenu crne uske kostime i pripadajuće donje rublje, kao i visoke potpetice.

Ti uglednici su na after-partyju mnoge hostese - od kojih su neke bile i studentice koje su došle zaraditi svoj džeparac - neprikladno dodirivali, seksualno zlostavljali i nudili im seks.

Ovaj događaj u londonski društveni kalendar upisan je već 33 godine, no o tome što se događa iza zatvorenih vrata nikad se nije pisalo.

Stoga je vrlo ugledni Financial Times prošlog tjedna na humanitarnu zabavu poslao dvije hostese na tajnom zadatku, a one su im otkrile kako su u roku od šest sati većina djevojaka bile podvrgnute seksualnom napastovanju praćenom prostačkim komentarima i zahtjevima da im se kasnije pridruže u spavaćim sobama.

Hostese tvrde kako su im muškarci neprestano dodirivali suknje, a jedna je kazala kako joj je jedan tijekom večeri pokazao i penis.

Tijekom tri desetljeća Klub predsjednika prikupio je više od 20 milijuna funti u humanitarne svrhe, a samo u četvrtak prikupljeno je više od 2 milijuna funti. No, već sama brošura s brojnim fotografijama oskudno odjevene Marilyn Monroe koja se dijeli sudionicima daje nagovještaj o prirodi ovog 'eventa'. A hostese čine tu sliku još jasnijom.

Zadatak da pronađe djevojke za tu 'najprestižniju večer u Velikoj Britaniji' povjeren je Caroline Dandridge, vlasnici agencije Artista specijalizirane za hostese.

Pri inicijalnom intervjuu Caroline Dandridge upozorila ih je da muškarci na toj večeri znaju biti 'iritantni', pa i 'razljutiti hostese'. Jednoj hostesi rečeno je da laže svom dečku o činjenici da se radi o 'eventu' na kojem sudjeluju samo muškarci.

- Nekim djevojkama se svidi, a nekima to bude najgori posao u životu i ne žele to više ikad ponoviti. Jednostavno ćete se morati nositi s dosadnim muškarcima - rekla je Dandridge hostesama. Dva dana prije događaja djevojkama je poslala email da će im te večeri mobitele oduzeti iz sigurnosnih razloga i da njihovi dečki nisu pozvani. Zahtjevi za uniformom bili su puno detaljniji. Rečeno im je da obuju crne seksi cipele, crno donje rublje, urede kosu i našminkaju se. Odjeću, odnosno usku i kratku crnu haljinu, će dobiti tog dana. Odabrane djevojke sve su zadovoljavale specifične kriterije. Morale su biti visoke, vitke i lijepe - za posao koji je počinjao u 16 sati i koji se plaćao 150 funti, plus 25 funti za vožnju kući taksijem.

Kad su stigle na mjesto događaja, na potpis su dobile ugovor o čuvanju tajnosti podataka o događaju na pet stranica.

Njihova iskustva na kraju večeri bila su podijeljena. Neke su kazale kako im je bilo zabavno jer su mogle piti na poslu, a druge kako su neki muškarci bili 'seronje', no da su drugi bili 'presmiješni'.

Prije nego su ušle u dvoranu, morale su formirati dva reda po visini i praćene glazbom prijeći preko pozornice, a zatim se predstaviti prisutnim muškarcima prije nego sjednu za stolove i odrade svoj zadatak: učiniti biznismene, političare, oligarhe, tajkune, financijaše i direktore sretnima i ponuditi ih pićem kad je potrebno.

Neki su samo stajali uz hostese, a neki su sjedili uz njih i inzistirali da ih drže za ruke. U međuvremenu, posluženi su šampanjac, viski i votka, a na pozornici su se izmjenjivali zabavljači - bila je tu i razgolićena plesačica burleske s naljepnicama u obliku zvijezdi na bradavicama.

- Jedan 70-godišnjak pitao me izravno jesam li prostitutka - kazala je 19-godišnjakinja koja je ostala šokirana njegovim pitanjem.

- Nikad ovo prije nisam radila i nikad više neću. Ovo je prejezivo - kazala je.

Sudeći prema ostalim djevojkama, slični ispadi bili su učestali tijekom večeri.

Jedna 28-godišnjakinja kazala je kako su koketirali s njom, dodirivali je po stražnjici, bokovima, nogama. Jedan ju je pokušao poljubiti, a drugi ju je pozvao da dođe u njegovu sobu.

U međuvremenu, agencija je angažirala ljude u odijelima koji su kružili dvoranom i poticali manje aktivne hostese da se druže sa gostima za svojim stolom.

U 22 sata došlo je vrijeme za aukciju. Richard Caring, koji u Londonu posjeduje neke od najrazvikanijih restorana, dao je 400.000 funti za dječju bolnicu Evelina London.

Neke djevojke kažu kako su im muškarci ponudili posao. Nekima su ponuđene visoke napojnice koje su morale odbiti.

Događaj je završio u ponoć, no after-party nastavio se u hotelu. Hostesama je rečeno da moraju ostati do 2 ujutro.

I dok su jedne plesale i pile s muškarcima, mlađe su sjedile u obližnjoj sobi naočigled šokirane i prestrašene, kazala je jedna 28-godišnjakinja.

- Izgledaš trijezno - kazao je jednoj hostesi Financial Timesa ugledni muškarac, nasuo joj piće, zgrabio za struk i pritisnuo uza se.

- Želim da strusiš tu čašu, podereš gaćice i plešeš na stolu, kazao joj je.

Iz hotela Dorchester su kazali kako imaju nultu toleranciju na bilo kakvu vrstu zlostavljanja gostiju ili zaposlenika i kako nisu znali za optužbe te kako će surađivati s policijom ukoliko bude potrebno.

Caroline Dandridge iz agencije Artista kazala je kako je ovo vrlo važan humanitarni događaj koji se odvija već 33 godine i na kojem se prikupi ogromna količina novca za djecu.

- Nisam čula ni za kakav slučaj seksualnog zlostavljanja i s obzirom na kalibar gostiju, začudila bih se da je to istina, rekla je.

Nitko od uglednika koji su nazočili događaju nije htio komentirati optužbe.

Nekadašnji član upravnog odbora Kluba predsjednika Harvey Goldsmith za FT je izjavio da je šokiran ispovijestima hostesa koje je angažirao ugledni list.

- U potpunosti sam zaprepašten svime što sam čuo, da vam budem iskren, rekao je.

Iz engleske središnje banke kratko su priopćili da nisu odobrili da večera s njezinim guvernerom bude predmetom aukcije.

Doživotni počasni predsjednik Kluba predsjednika i njegov utemeljitelj, poznati burzovni mešetar Barry Townsley, kaže da na spornom 'eventu' nije bio te da se na ovim okupljanjima zapravo nije pojavljivao zadnjih desetak godina.

- Sjećam se da je prije sve bilo lijepo i pristojno, a kako danas izgleda, iskreno - ne zanima me, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:02