ZA SVAKU OSUDU

TINEJDŽERKA SE JEDVA OBRANILA OD SILOVANJA, A ZA TO ĆE BITI KAŽNJENA Sramotna odluka policije u jednoj od najnaprednijih europskih zemalja

 Colourbox

KOPENHAGEN - Maloljetna Dankinja (17) koja se suzavcem obranila od pokušaja silovanja bit će prekršajno kažnjena zbog korištenja suzavca, javlja RT, pozivajući se na danske medije.

Do incidenta je došlo u malom gradiću Sonderborgu na jugu Danske oko 22 sata u srijedu. Djevojka je policija prijavila kako ju je muškarac, koji je govorio engleski, srušio na tlo, pokušao otkopčati njezine hlače i skinuti ju, no kako ga je uspjela odbiti uz pomoć suzavca, nakon čega je pobjegao.

Muškarac nije identificiran ni uhićen, no policija će protiv djevojke podići prekršajnu prijavu i kazniti ju s oko 500 kuna zbog korištenja suzavca, koji je u Danskoj ilegalan.

- Ilegalno je posjedovati i koristiti suzavac, stoga će vjerojatno biti kažnjena zbog toga, rekao je glasnogovornik policije Knud Kirsten.

Na društvenim medijima se podigla prava bujica negodovanja zbog postupanja policije, a mnogi su na Twitteru požurili za silovanje optužiti muslimske imigrante.

- To je ono što je potpuno i stravično pogrešno s danskim sustavom... Samoobrana je ljudsko pravo, napisao je jedan od korisnika društvenih mreža.

Brojni gledatelji TV Syd postaje, koja je objavila vijest, ponudili su novac za plaćanje kazne mlade Dankinje.

Ipak, glasnogovornica lokalne policije ističe kako policija ne zna radi li se o tražitelju azila.

- Djevojka ga je opisala kao muškarca koji je govorio engleski, to je sve što znamo, rekla je glasnogovornica Helle Lundberg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 18:12