ZAOKRET

'TO VAM JE POSLJEDICA DIGITALIZACIJE' Novi trend u popularnim restoranima nije baš oduševio goste: 'Ne možete više doći u 8 pa zaglaviti do ponoći'

 Profimedia, Alamy

Rezervacija u nekima od najpopularnijih bečkih restorana više ne znači da u njima možete sjediti koliko vas je volja, primjerice da se pojavite u 20 sati pa 'zaglavite' sve do fajrunta. Dapače, nakon večere vjerojatno nećete stići popiti ni drugo piće, izvještava austrijska javna televizija ORF.

Predsjednik Odjela za catering Gospodarske komore Grada Beča Peter Dobcak kaže da je ovo "tipično dijete digitalizacije" jer danas sve više i više gostiju mjesta u restoranima rezervira putem interneta.

Gostima se prije pojave internetskih rezervacija preko telefona davalo do znanja da u restoranu mogu boraviti samo određeno vrijeme.

Dok neki gosti s ovim načinom rada nisu zadovoljni, Dobcak kaže da razumije vlasnike restorana.

"Naravno da je cilj da za pojedini stol tijekom jedne večeri sjedne što je više moguće gostiju. Zato se rane rezervacije ograničavaju", rekao je Dobcak u razgovoru za jednu bečku radijsku postaju.

Dobcak kaže da se restorani ovoga drže čak na blagdane kao što je Majčin dan.

Dobcak gostima koji žele ostati duže preporučuje da dođu kasnije, a poziva i na kompromis. "Restorani gostima koji žele ostati duže mogu ponuditi da se premjeste za šank", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:26