ROB FORD

TRAGIČAN KRAJ GRADONAČELNIKA NA CRACKU Pio je, pušio, drogirao se, prijetio ubojstvima, fizički nasrtao na ljude, a na kraju je umro od raka

 Reuters

Bivši gradonačelnik Toronta Rob Ford preminuo je u dobi od 46 godina nakon borbe s rakom. Vijest je objavila njegova obitelj, a prenio Bloomberg .

Ford je gradonačelnik Toronta bio od 2010. do 2014. godine. Njegov mandat obilježen je kontroverzama - optužen je za sukob interesa te je javno priznao kako se drogirao i opijao u vrijeme kada je bio gradonačelnik. Usprkos tome bio je vrlo omiljen među svojim pristašama koji su tolerirali dugu povijest svojeg gradonačelnika s raznim opijatima.

I prije nego je došao na odgovornu poziciju bio je uhićen zbog pijane vožnje, a jednom prilikom je vidno alkoholiziran vrijeđao gledatelje koji su imali nesreću da sjede iza korpulentnog Forda na hokejaškoj utakmici (Ford je poslije lagao da nije bio na utakmici pa ipak priznao).

Kao gradonačelnik se volio opijati te su mediji uskoro počeli pisati o njegovim problemima s alkoholom, ali i o šetnjama pod ruku s eskort damama. No, tu nije bio kraj - 2013. godine Ford je priznao da je pušio crack, te u trenutku iskrenosti izjavio da se volio napušavati kanabisom. Kasnije su u medije procurile i video snimke na kojima Ford puši iz bonga u podrumu svoje sestre.

Osim, toga optužen je i za brojne prijetnje političkim protivnicima i novinarima, pogotovo kada su u pitanju bile kompromitirajuće snimke njegovih eskapada pod utjecajem opijata.

Iako se želio kandidirati za drugi mandat, u rujnu 2014. dijagnosticiran mu je rak pa je prestao s političkom karijerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:18