ODLAZAK JOHNA DOWDA

TRUMP OSTAO BEZ ODVJETNIKA KOJI JE VODIO BRIGU O RUSKOJ ISTRAZI Naprasno je dao ostavku: 'Nije poslušao nijedan njegov savjet...'

John Dowd
 REUTERS

John Dowd, osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, podnio je ostavku u četvrtak. Dowd je je bio Trumpov vodeći odvjetnik zadužen za istragu oko umiješanosti Rusije u američke izbore koju vodi specijalni tužitelj Robert Mueller, a tim je preuzeo prošlog ljeta.

Posljednjih mjeseci ozbiljno je razmišljao o ostavci, s obzirom da je Trump uporno ignorirao njegove savjete, kazao je izvor New York Timesa, navodeći da je predsjednik suprotno svim uputama svako malo javno komentirao Muellera i detalje istrage.

Sukobili su se i oko saslušanja samog Trumpa u sklopu Muellerove istrage. Predsjednik je u jednom trenutku javno rekao da je spreman odgovarati na pitanja, na što je Dowdu pao mrak na oči s obzirom da je predsjednika teško kontrolirati u davanju izjava 'uživo' te je njegova ideja bila da na sva pitanja tužitelja odgovori pisanim putem.

Još uvijek nije jasno tko će sada preuzeti Dowdovu ulogu, no najviše izgleda daje se jednom od njegovih zamjenika Jayu Sekulowu, a nedavno je Trump u svoj odvjetnički tim doveo i svog dugogodišnjeg prijatelja Josepha E. diGenovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:35