NOVI RAZORNI UDAR

Tursku i Siriju pogodio još jedan potres jačine 7,6 po Richteru! Stižu nove strašne snimke

Epicentar potresa je 100 kilometara od noćašnjeg

Snimka drugog potresa

 Screenshot/twitter/

Novi potres magnitude 7,6 pogodio je u ponedjeljak jug Turske u pokrajini Kahramanmaras, objavila je turska Uprava za katastrofe i hitna stanja (AFAD), nakon katastrofalnog potresa nekoliko sati ranije u istoj regiji u kojem je poginulo najmanje 1800 ljudi, javljaju agencije.

Euromediteranski centar za potrese (EMSC) objavio je ranije da je magnituda drugog potresa bila 7,7 dok američki centar govori o 7,5.

Potres se dogodio na dubini od 7 kilometara, kaže AFAD, dodajući da je epicentar u regiji Elbistana u pokrajini Kahramanmaras.

Kako javlja Reuters, novi razorni potres se osjetio i u Damasku.

Glavni grad Sirije znatno je južnije od područja oko Alepa, koje je prvotno pogođeno potresom tijekom noći. U drugim izvješćima stoji da su se blagi potresi osjetili u Dohuku, Erbilu i Mosulu u Iraku, dok su neki korisnici na društvenim mrežama primijetili da se osjetilo diljem Turske, uključujući Ankaru.

Na društvenim mrežama pojavljuju se nove potresne snimke na kojima se vidi kako ljudi bježe u trenutku novog udara.

Dosad poginulo najmanje 1800 ljudi

Ranije u ponedjeljak potres 7,8 pogodio je istu regiju na granici sa Sirijom, a poginulo je više od 1800 ljudi, u Turskoj i Siriji.

Između ta dva velika potresa EMSC je zabilježio desetak naknadnih udara magnitude više od 5, uz veliki broj i onih magnitude iznad 4 .

EMSC se naknadno oglasio o drugom potresu, kako bi pojasnili da se ne radi o istom potresu koji je noćas pogodio Tursku.

- Znamo da je teško pratiti, ali nakon sinoćnjeg potresa jačine 7,8 po Richteru, Tursku je upravo pogodio još jedan jačine 7,7 prema Richteru. To će povećati štetu i dodatno zakomplicirati spašavanje. Naše su misli sa svim pogođenim ljudima i njihovim voljenima, napisali su iz EMSC-a na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:58