ČISTA SREĆA

TV-ekipa spasila brodolomca s pustog otoka

Na otoku su uočili plavi hladnjak i našalili se kako bi se svaki čas mogao pojaviti Tom Hanks, baš kao u filmu Brodolom života. Upravo u tom trenutku iz pećine se pojavio muškarac bez odjeće divljački mašući rukama
 YouTube

Emisija Animal Planeta Rivers Monsters prikazuje susrete sa strašnim morskim bićima, no jedna epizoda u studenome prošle godine skrenula je u potpuno neočekivanom smjeru.

- On je već izrekao svoje posljednje molitve. Pripremao se za smrt i bio je spreman upoznati svoga Stvoritelja - rekao je Stephen Sherman, redatelj epizode za jedan američki magazin.

Tim Animal Planeta ovoga puta pokušavao je riješiti zagonetku šestorice muškaraca koji su poginuli u avionskoj nesreći blizu australskog zaljeva Carpentaria, no valoviti ocean zadavao im je probleme pa su se s originalne lokacije snimanja pomakli na drugu stranu otoka.

Bila je to prava sreća jer su tada na otoku uočili plavi hladnjak i našalili se kako bi se svaki čas mogao pojaviti Tom Hanks, baš kao u filmu Brodolom života. Upravo u tom trenutku, kaže Sherman, iz pećine se pojavio muškarac bez odjeće divljački mašući rukama.

Tremine, popravljač krovova iz Borroloola, izgubio je svoj brod nakon što ga je napustio kako bi pronašao bolje mjesto za lov kamenica.

- Pokušao se vratiti nazad, ali zadobio je sunčanicu i nije mogao dalje. Proveo je noć na plaži i sljedećeg jutra pokušao je ponovno, ali sunce je jednostavno bilo prejako i tada je shvatio kako je zatočen – rekao je Sherman.

Tremine je iskusan ribar i često odlazi na kratke izlete brodom, no čak ni on nije očekivao takve uvjete toga dana. Na pustom otoku proveo je nekoliko dana na užarenoj temperaturi od 43 stupnjeva, a u trenutku pronalaska bio je u teškom zdravstvenom stanju. Vjeruje se kako je proveo 60 sati bez hrane i vode.

Sa snimateljskom ekipom toga dana u ulozi vodiča bio je Ashley, također iz Borroloola, koji poznaje Treminea.

- Navikao je da povremeno nestane, ali kada je shvatio kako je taj polugoli muškarac njegov prijatelj ostao je potpunom šoku – rekao je Sherman.

Dramatičan moment zabilježile su kamere snimateljske ekipe, a trenutak spašavanja prikazan je na televizijskoj postaji prošloga tjedna. Tremine se brzo oporavio od neugodnog iskustva, a sa snimateljskom ekipom ostao je u kontaktu i danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:36