VELIKI HUMANITARAC

TVORAC SIMPSONA 'Umirem od raka, ali nikad nisam bio sretniji i spokojniji. Evo zašto...'

Koautor Simpsonsa, Sam Simon, opisao je svoju borbu s karcinomom debelog crijeva u terminalnoj fazi 'najnevjerojatnijim iskustvom svog života' - zato što je okružen voljenim osobama, a 100 milijuna dolara svog bogatstva donirao je za svoju strast - borbu za prava životinja.

Simonu je 2012. godine dijagnosticirana opaka bolest, a liječnici su mu dali još tri mjeseca života. Tada se odmah odlučio posvetiti spašavanju zlostavljanih životinja, no pokrenuo je i projekte poput 'Feeding Families' ('hranjenje obitelji') kako bi pomogao siromašnima i beskućnicima.

Sada, gotovo dvije godine nakon smrtne presude, Simon se smatra nikad sretnijim i 'napokon spokojnim'.

- Pokazali su mi snimke. Kažu da su to snimke mrtvog čovjeka. Pitao sam ih mogu li se izliječiti, a oni su mi odgovorili da ne bi koristili tu riječ. Liječnik mi je rekao 'Ne mogu te izliječiti, ali moj zadatak je držati te na životu'. Zasad je napravio izvrstan posao. Nikad nisam bio sretniji, stoga mu mogu zahvaliti. Ipak, rak je užasna bolest. Onako je kako ti svi opisuju. To je putovanje, to je borba - priča Simon koji nema djece i nije oženjen stoga je odlučio svoj novac dati za ono za što mari.

Simo tvrdi kako je njegova sreća direktno povezana s njegovom dijagnozom.

- Nekako sam završio okružen ljudima koji me vole i brinu se o meni i učinili bi sve za mene. To se zove sreća. Mislim da sam prije imao problema s puštanjem njih u svoj život. Karcinom je borba, putovanje, avantura i najnevjerojatnije iskustvo u mom životu.

Simon je popularnu zabavnu seriju stvorio zajedno s Mattom Groeningom 1991. Umirovio se dvije godine kasnije, no još uvijek dobiva desetke milijuna dolara od emitiranja Simpsonsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:29