MARC BATCHELOR

UBIJENI JUŽNOAFRIČKI NOGOMETAŠ POVEZUJE SE S TAMOŠNJIM SRPSKIM KRIMINALNIM PODZEMLJE Sumnja se da im je ukrao tonu kokaina te da je zato ubijen

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.07.2019. u 11:03

Former soccer player Marc Batchelor watches as South African Olympic and Paralympic track star Oscar Pistorius attends his sentence hearing at the North Gauteng High Court in Pretoria October 21, 2014. A South African judge on Tuesday sentenced Pistorius to five years in prison for the negligent killing of his girlfriend Reeva Steenkamp on Valentine's Day last year. REUTERS/Themba Hadebe/Pool (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT ATHLETICS CRIME LAW) - GM1EAAL1FCG01
Themba Hadebe/Pool / REUTERS

Marc Batchelor

 

Južnoafrikanac Marc Batchelor (49), bivša nogometna zvijezda najvećih južnoafričkih klubova Kaizer Chiefs i Orlando Pirates za koju se sumnja da je srpskim kriminalcima ukrao tonu kokaina, povezuje se krijumčarenjem iste te droge u Australiju, koje je spriječeno na dan njegovog ubojstva, piše Blic.

Podsjećamo, Batchelor je ubijen 15. srpnja ove godine ispred svoga doma u Johannesburgu. Dva muškarca na motociklima prišla su mu i otvorila vatru te ga pogodila sa sedam hitaca. Nogometaš je na licu mjesta podlegao ozljedama.

Istraga brutalnog ubojstva Batchelora pokazala je da je bivši nogometaš bio povezan sa srpskim podzemljem u Južnoafričkoj republici. Južnoafrički mediji pišu da je Batchelor prošle godine optužen za krađu tone kokaina te da je u tu krađu umiješan i srpski državljanin Ivan Đorđević.

Ukradena droga navodno je pripadala srpskim zločincima pa se sumnja da je Batchelor ubijen zbog te krađe. Južnoafrički mediji također tvrde da je Batchelor ubijen na način na koji ubijaju srpski zločinci koji djeluju u Južnoafričkoj Republici.

Postoje teze da je Batchelor povezan sa zapljenom 384 kilograma kokaina koja se dogodila ranije 15. srpnja. Australska je policija kokain pronašla u bageru koji je uvezen iz Južnoafričke Republike te uhitila dva muškarca, 33-godišnjaka i 34-godišnjaka. Južnoafrički mediji navode da je moguće da je nakon toga netko odao Batchelora.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo