SPAŠEN STRADIVARI

UKRADENA VIOLINA VRIJEDNA 1,4 MILIJUNA EURA PRONAĐENA U SENDVIČ BARU NAKON DVIJE GODINE Vlasnica izvan sebe od sreće

 cc

LONDON - Violina najpoznatijeg svjetskog graditelja tog instrumenta Stradivarija procijenjena na 1,4 milijuna eura, koja je ukradena u prosincu 2010. u Londonu, pronađena je u Velikoj Britaniji u odličnom stanju, izvijestila je u utorak policija.

Lopovi su vrijedni instrument iz 1696. i dva gudala vrijedna 78.000 eura ukrali u trenutku dok se glazbenica Min-Jin Kym, korejskog podrijetla nalazila u sendvič baru na londonskoj željezničkoj postaji Euston.

"Kad su mi javili dobru vijest - da je violina pronađena, nisam mogla vjerovati. Bila sam euforična, u sedmom nebu", ispričala je 35-ogodišnja violinistica. "U posljednje dvije godine neprestano sam mislila na krađu violine i na vlastitu odgovornost. Ona je bila dio mojeg identiteta, na njoj sam svirala od adolescencije", ispričala je.

Istraga je bila vrlo duga i kompleksna, zbog specifičnosti i vrijednosti instrumenta, rekao je inspektor Simon Taylor, dodavši kako je pronađena u odličnom stanju te da su oštećenja gotovo nezamjetna. Violina je pronađena na jednom imanju u središnjem dijelu zemlje. Policija nije objavila pojedinosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:00