ORGANIZATOR SKUPA UNITE THE RIGHT

ULTRADESNIČARA TIJEKOM PRIJENOSA RAZGOVORA UŽIVO PREKORIO OTAC 'Gubi se van iz moje sobe! Hoću da ovo prestane, ovo je moja soba!'

 
Jason Kessler
 Jim Urquhart / REUTERS

Video prijenos razgovora između Jasona Kesslera (35), zagovornika nadmoći bijele rase i organizatora prošlogodišnjeg skupa Unite the Right u američkom gradu Charlottesvilleu, i Patricka Littlea, neonacista koji se prošle godine kao Republikanac kandidirao na izborima za Senat, prekinut je kada je Kesslerov otac prekorio svog sina i rekao mu da izađe iz njegove sobe, piše The Guardian.

Podsjećamo, prosvjednica Heather Heyer (32) ubijena je na skupu Unite the Right kada se samoprozvani nacist James Alex Fields mlađi (20) svojim automobilom zabio u grupu prosvjednika. S druge pak strane, Littleova platforma za izbor u Senat temeljila se na želji da Sjedinjene Američke Države budu lišene židova.

Kessler i Little su bili usred rasprave o ortodoksnim židovima kada se Kesslerov otac ubacio u priču. "Hej! Gubi se van iz moje sobe", zaderao se otac 35-godišnjaka. "Imaš pijanog cimera?", pitao ga je Little. "Nešto tako", odgovorio mu je Kessler. "Hoću da ovo prestane u mojoj sobi, Jasone, ovo je moja soba", nastavio je Kesslerov otac. Kessler je potom Littleu objasnio da su ga pravni troškovi povezani s prošlogodišnjim skupom Unite the Right natjerali da se vrati u kući svojih roditelja.

Kessler se također požalio da njegovi roditelji na televizijskom programu History Channel "konstantno gledaju antinjemačku propagandu". Osim toga, okarakterizirao ih je kao seksualno podčinjene.

Video razgovora između Kesslera i Littlea navodno je na internetu objavljen prije nekoliko tjedana, međutim tek je u srijedu dobio na popularnosti. Naime, Kessler je ranije ovog mjeseca u Washingtonu organizirao skup Unite the Right 2. Kada je tražio dozvolu za skup, rekao je da očekuje 400 sudionika, međutim na skup je u konačnici došlo njih 20. S druge strane, protiv skupa je došlo prosvjedovati više od tisuću ljudi.

White nationalist leader Jason Kessler holds a flag outside the White House during a rally marking the one year anniversary of the 2017 Charlottesville Unite the Right protests, in Washington, D.C. August 12, 2018.     REUTERS/Jim Urquhart - RC1734D1AF70
Jim Urquhart / REUTERS
Skup u Washingtonu koji je organizirao Kessler
Antifa, opponents of white nationalist Jason Kessler's group, burn a Confederate flag during a rally marking the one year anniversary of the 2017 Charlottesville Unite the Right protests in Washington, U.S., August 12, 2018.  REUTERS/Jim Bourg - RC1A24A96000
Jim Bourg / REUTERS
Prosvjednici protiv Kesslerovog skupa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:26