SLUČAJ SKRIPALJ

USKORO BISMO MOGLI DOZNATI CIJELU ISTINU O NAPADU OTROVOM KOJI JE UZDRMAO GLOBALNE ODNOSE Iznenada se popravilo stanje kćeri bivšeg špijuna

 
 Profimedia, TEMP Rex Features

Direktorica bolnice u Salisburyju danas je obavijestila javnost da otrovana Julija Skripalj više nije kritično i da se iz dana u dan njezino stanje poboljšava. S druge strane, njezin otac Sergej i dalje je kritično, ali stabilno, kaže doktorica Christine Blanshard.

- S velikim zadovoljstvom želim vas obavijestiti o velikom napretku u liječenju Julije Skripalj. Njezino tijelo odlično je odgovorilo na novu terapiju. Oporavlja se rapidno, rekla je doktorica Blanshard.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim otrovom novičok prije više od tri tjedna. Ljudi su ih pronašli u besvjesnom stanju u jednom parku, a poslije je istraga otkrila da su otac i kći otrovani kod svoje kuće.

- Bez obzira na veliki napredak u liječenju, ona ostaje pod prismotrom 24 sata dnevno. Ipak, želim iskoristiti ovu priliku da zahvalim cijelom osoblju bolnice koje je odradilo fantastičan posao posljednja tri tjedna. Ponosna sam na njih - rekla je doktorica Blanshard.

Ovaj razvoj događaja mogao bi prililčno uznemiriti organizatore trovanja Julije i Sergeja Skripalja, pod uvjetom da nakon eventualnog potpunog oporavka Julija bude mogla govoriti o okolnostima u kojima je otrovana.

Kao što je poznato, Britanci su za napad optužili Rusiju zbog čega su odnosi gotovo čitavog Zapada s tom državom znatno narušeni. Službena Moskva opovrgava da je upletena u napad.

Yulia Skripal
Former Russian spy critically ill after suspected poisoning, Salisbury, UK - 18 Mar 2018
New image of Yulia Skripal, 33, who is fighting for her life along with her father, former Russian double agent Colonel Sergei Skripal, 66, after being poisoned by the nerve agent Novichok in Salisbury two weeks ago in a suspected Kremlin-backed assasination attempt. Yulia is pictured here in a photo discovered today by Enterprise News on an
Profimedia, TEMP Rex Features

Policija ogradila igralište u blizini kuće Srkipaljevih

Britanska policija u četvrtak je ogradila dječje igralište u blizini kuće u kojoj su otrovani Sergej i Julija Skripalj. Policija je u priopćenju navela da su igralište ogradili samo iz mjera predostrožnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:46