ALARM

UZBUNA U ZRAKU NAKON GUBITKA KONTAKTA S HRVATSKOM KONTROLOM LETA Borbeni zrakoplovi NATO-a presreli putnički avion u zračnom prostoru Crne Gore!

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Zrakoplovi talijanske vojske presreli su u srijedu iznad zračnog prostora Crne Gore putnički zrakoplov koji je prethodno izgubio komunikaciju s kontrolom zračnog prometa u Hrvatskoj, piše u četvrtak podgorički portal Vijesti pozivajući se na priopćenje NATO saveza.

Zrakoplovi talijanske vojske u trenutku uzbune bili su u zrakoplovnoj bazi u blizini Barija, a uspješno su presreli letjelicu samo nekoliko minuta nakon obavijesti.

- Piloti 'eurofightera' su prilikom vizualne provjere isključili bilo kakve nezakonite aktivnosti, tehničke ili bilo kakve druge probleme - navodi se u priopćenju NATO-a.

Putnički zrakoplov se u trenutku uzbune, kako je navedeno, kretao južno prema Crnoj Gori i Albaniji, a krajnja destinacija bila mu je egiptsko ljetovalište Hurghada.

- Ustanovljeno je da je gubitak komunikacije povezan s nerazumijevanjem između kontrole civilnog zračnog prometa i posade avioprijevoznika. Nakon što je povratio regularni kontakt s kontrolorima civilnog zračnog prometa, zrakoplov je nastavio ka svojoj destinaciji, Hurghadi u Egiptu - stoji u priopćenju.

Talijanski zrakoplovi, sukladno misiji Air policing, zajedno s kolegama iz Grčke čuvaju zračni prostor prostor Crne Gore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:32