OLUJA

VELIKI ODRON POREMETIO PROMET NA PELJEŠCU Vozi se naizmjenično, zbog nevremena postoji opasnost od novih odrona

Dubrovnik, 010914.Jako nevrijeme s kisom iznenadilo je Dubrovcane i njihove goste u ranim popodnevnim satima.Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
 Tonci Plazibat / CROPIX / CROPIX

Zbog obilnije kiše na Pelješcu došlo je do većeg odrona na glavnoj prometnici na dijelu oko Trstenika, pa posredstvom Županijskog centra 112 mole vozače da prilagode vožnju na tom dijelu te očekuju zastoje zbog uklanjanja odrona, javlja Dubrovački vjesnik .

Prema posljednjim informacijama, promet je zatvoren za autobuse i kamione, a za ostala vozila se odvija naizmjenično zbog uklanjanja odrona.

I drugdje duž Jadranske magistrale zbog obilnih padalina stižu dojave o odronima te se savjetuje vozačima povećan oprez u vožnji.

Zbog nevremena koje vlada na dubrovačkom području u prekidu su pomorske linije od Dubrovnika prema Elafitima, javljaju iz Centra 112.

Samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina: DC 50-DC 27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, dionica autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika, dionica Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) od Senja do Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru mjestimice ima magle. Jak vjetar povremeno puše na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Žuta Lokva (vijadukt Mokro polje), kao i na Riječkoj obilaznici (vozi se uz ograničenje brzine).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:01