DŽIHADISTI PRIJETE BALKANU

VIDEO: ISLAMSKA DRŽAVA POSLALA JEZIVU PORUKU HRVATSKOJ! 'Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.07.2015. u 11:08

Screenshot

Snimka je objavljena na YouTube kanalu 'Put Hilafeta' koji sadrži mnoštvo video poruka na temu radikalnog islama

U jezivoj video poruci objavljenoj na YouTubeu pod nazivom 'Mi smo islamski hilafet - kasida' Hrvatska je označena kao jedna od zemalja koje su meta islamskih terorista. Video poruka u kojoj džihadisti najavljuju osvajanje Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Kosova, odnosno čitavog Balkana, objavljena je 10. srpnja na YouTube kanalu 'Put Hilafeta' koji sadrži mnoštvo video poruka i snimki na temu radikalnog islama.

Na početku video uratka navedena je poruka poslanika Muhameda iz zbirke hadisa Buharije i Muslima:

, Naređeno mi je da se borim protiv ljudi sve dok ne posvjedoče da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Allahov poslanik, dok ne počnu namaz klanjati i zekat davati. Kad budu to uradili, zašitit će od mene svoje živote i imetke, osim kada to pravo islama zahtjeva. A njihov konačni obračun pripada Allahu.'

Video poruku zatim prati kasida, vjerska pjesma kojom prijete Balkanu.

' Radujte se, oj Balkanci, bliže vam se bolji dani, dolaze vam muslimani, mi smo islamski hilafet. Raduj se, o ti Srbija, bit ćeš dio na islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet. Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilfet. Raduj se, o Crna Goro, dolazimo mi uskoro. Bit ćeš naše mjesto novo, mi smo islamski hilafet. Bosna i Hercegovina, eto vam mudžahedina, past će glave murtedina, mi smo islamski hilafet. Radujte se Albanija, Kosovo, Makedonija, vratit ćemo vam šerijat, mi smo islamski hilafet. Raduj se i ti Obama pobjeda pripada nama, mi smo sinovi islama, mi smo islamski hilafet', glasi prijeteća poruka džihadista.

Izdvajamo