GDJE IM JE KRAJ?

ZLO SE ŠIRI NA NOVA POKOLJENJA Islamska država objavila gnjusni video na kojemu dječak bez oklijevanja puca u glave zatočenika

 Screenshot

Stravična nova snimka u režiji ISIS-a pojavila se na internetu. Prikazuje dječaka koji u rukama drži pištolj i ubija zatvorenike kraj rijeke Tigris u Tikritu. Sudjelovao je u masovnoj likvidaciji koju smatraju jednim od najvećih masakara koje su dosad počinili pripadnici Islamske države.

Na snimci se vidi dječak kako puca u glavu najmanje dvojici, nakon što zatočenike pred njega dovlače odrasli.

Ignorirajući molbe talaca da im se smiluje, dječak poseže za pištoljem objema rukama i poteže okidač. Mrtva tijela potom bacaju u rijeku koja ubrzo postaje crvena od krvi.

Ova snimka dječaka ubojice samo je mali dio 22-minutnog videa koji su džihadisti objavili ovog vikenda, a na kojem se vide šijitski zarobljenici koji iskaču iz kamiona, a potom su poredani u jarku kako bi ih se jednog po jednog likvidiralo.

Pokolj se nastavlja noću i vide se snimke kako se tijela bagerom slažu na hrpu.

Video je snimljen prošle godine u lipnju kada je ubijeno oko 1700 vojnika što se smatra najvećim masakrom koji je zadesio Irak.

Gotovo 600 posmrtnih ostataka ekshumirano je nakon što su snage iračke vlade i pridružene snage vratile Tikrit pod svoju kontrolu u travnju ove godine. No, brojna su tijela bačena u Tigris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:52