STRAVA ZABILJEŽENA KAMEROM

VIDEO: Iz reaktora iscurila visokoradioaktivna voda! Pogledajte nove snimke tsunamija

Nakon novog potresa upozorenje na tsunami je povučeno. Pojavile se strašne snimke vodenog vala
 YouTube

TOKIO - Japan je pogodio novi potres, ovoga puta snage 6,5 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici. Iako je postojala opasnost od tsunamija, smrtonosnog vala srećom nije bilo . Međutim, pojavili su se novi problemi u oštećenoj nuklearnoj elektrani Fukushima Daiichi jer je visokoradioaktivna voda procurila iz turbine reaktora, javlja AFP.

Zbog toga postoji opasnost od dodatnog zagađenja okoliša, posebno jer voda lako prodire u zemlju, odnosno podvodne vode.

- Moramo provjeriti je li radioaktivna voda doprla do mora i ako nije kako je spriječiti - rekao je jedan od inžinjera koji radi na održavanju nuklearne elektrane Fukushima.

Voda je pronađena u tunelu povezanom s reaktorom broj 2, a pretpostavlja se da ondje ima nekoliko tisuća kubičnih metara vode.

U međuvremenu su se pojavile i nove snimke razornog tsunamija koji je poharao Japan 11. ožujka, piše Daily Mail .

Pogledajte VIDEO:

Snimljeno s vrha zgrade u Kesennumi, jasno se vidi kako je vodena bujica uništila sve pred sobom i potom automobile, drveće i razne ostale stvari, nosila dobar dio puta prije nego se umirila nakon što je prodrla duboko u unutrašnjost zemlje.

Video na snazi i dobiva ne samo zbog onoga što se vidi nego i što se čuje. Zvuk uzbune koja upozorava na tsunami zaglušujuća je i stravična.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 01:16