EKSPLOZIJE U BOSTONU

VIDEO: JE LI OVA OSOBA UMIJEŠANA U NAPAD NA MARATONU? Objavljene snimke sumnjivog muškarca

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.04.2013. u 10:24

YouTube

Identificirana je i treća žrtva krvavog terorističkog udara. Riječ je o 23-godišnjoj Kineskinji Lu Lingzi

NEW YORK - Bostonski televizijski kanal 7 news objavio je snimke muškarca za kojeg smatraju kako se ponašao sumnjivo nakon eksplozija na bostonskom maratonu. Muškarac, uhvaćen na snimkama, ubrzano se kreće u smjeru potpuno suprotnom od ostatka gomile nakon eksplozije.

U međuvremenu, kineski konzulat u New Yorku objavio je kako je treća osoba koja je poginula u ponedjeljak u eksplozijama kod ciljne crte Bostonskog maratona kineski državljanin, čiji identitet na zahtjev obitelji nije otkriven.

No, Mail Online prenosi kako se radi o 23-godišnjoj Lu Lingzi, Kineskinji koja je u Bostonu studirala matematiku i statistiku.

Lu Lingzi, za koju se vjeruje kako je bila treća žrtva bombaškog napada

Dužnosnici su ranije potvrdili da je identificirano dvoje poginulih, Martin Richards, osmogodišnjak koji je s cijelom obitelji došao gledati maraton, te 29-godišnja Krystle Campbell, studentica sveučilišta u Bostonu.

OTKRIVEN IDENTITET DRUGE ŽRTVE U bombaškom napadu u Bostonu poginula i Krystle Campbell (29)!

U dvjema eksplozijama je ozlijeđeno ukupno 176 osoba, a sedamnaest žrtava nalazi se u kritičnom stanju.

Američke sigurnosne službe objavile su da zasad nikoga ne sumnjiče za napad. Policija je u međuvremenu priopćila da je pronašla komadiće crnog najlona koji možda potječu od torbe ili ruksaka u kojem je bila skrivena jedna ili više bombi detoniranih na cilju Bostonskog maratona.

Posebni agent FBI-ja, voditelj istrage o ovom terorističkom napadu Richard DesLauriers izjavio je da su istražitelji pronašli i dijelove kugličnih ležajeva i čavala koji su korišteni kao punjenje bombi.

DesLauriers je rekao da FBI zasad nema osumnjičenika. "Nitko još nije preuzeo odgovornost. Nemamo nikakvu čvrstu informaciju o motivu, osumnjičeniku ili osumnjičenicima. Možda je to bila jedna osoba, možda više njih", rekao je.

EKSKLUZIVNO, REPORTER JUTARNJEG U BOSTONU, ANALIZA STRUČNJAKA - BARACK OBAMA: 'Eksplozije u Bostonu su teroristički čin, Amerikanci neće dopustiti da ih netko terorizira!'

Američki mediji pišu, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da su sastojci jedne bombe postavljeni u ekspres lonac naguran u ruksak, a da je druga bila sličnog dizajna. Smatraju također da se radilo o tempiranim bombama. Upute o tome kako se kako se može napraviti bomba od ekspres lonca napunjenog šrapnelima mogu se pronaći na internetu, piše LA Times.

Organizatori Bostonskog maratona objavili su u utorak navečer da sljedeće godine namjeravaju organizirati njegovo 118. izdanje, unatoč terorističkom napadu.

"Bostonski maraton je duga tradicija - utrka je integralni dio tkiva i povijesti naše zajednice", navodi se u priopćenju Bostonskog atletskog saveza. "Posve smo predani nastavku te tradicije i sljedeće će se godine trčati 118. izdanje Bostonskog maratona", naglašavaju organizatori.

Izdvajamo