ZLIKOVAC I DIJETE

JEZIVA FOTOGRAFIJA Bombaš iz Bostona uoči eksplozije snimljen pokraj najmlađe žrtve masakra - osmogodišnjeg dječaka

David Green je poslije eksplozije fotografiju uslikao svojim mobitelom i postavio je na Facebook početkom ovog tjedna, a došla je i do FBI-ja
 Twitter

Nekoliko sati nakon što je FBI objavio fotografije osumnjičenih za bombaški napad na bostonskom maratonu, na Internetu se razvilo mnoštvo teorija o tome tko je zapravo bombaš, a fotografije mogućih napadača neprestano su se nizale.

FBI je objavio fotografije osumnjičenika za napad u Bostonu (Foto: FBI)

Foto: FBI

I nije sve bilo uzalud. Naime, jedna od fotografija ukazala je na pravi trag.

Ta ključna fotografija prikazuje drugog osumnjičenog koji nosi na glavi naopako okrenutu bijelu šiltericu te skreće iza ugla nakon jedne od dviju eksplozija.

David Green je fotografiju uslikao svojim mobitelom i postavio je na Facebook početkom ovog tjedna. Tada je njegov prijatelj primijetio veliku sličnost između čovjeka na fotografiji i FBI-jevog osumnjičenika i proslijedio ju na stranicu LetsRun.com. Od tamo je stigla i do web stranice Reddit.com gdje su mnogi propitkivali njenu autentičnost, a Green je kontaktirao FBI.

Nekoliko sati kasnije Green je kazao za CNN i The New York Times da FBI vjeruje da je na fotografiji drugi bombaš. Dodao je i kako nikad ne bih primjetio osobu s bijelom šiltericom da mu ostali nisu na to ukazali.

The New York Times objavio je fotografiju jednog od bombaša iz Bostona

Na Twitteru je objavljena i fotografija na kojoj se nalazi najmlađa žrtva napada u Bostonu, dječak Martin (8) i osumnjičeni bombaš za vrijeme maratona u Bostonu.

Podsjetimo, oko 23.30 sati po lokalnom vremenu, samo nekoliko dana poslije bombaškog napada na Bostonski maraton , došlo je do pucnjave na MIT sveučilištu (Massachusetts Institute of Technology) u kampusu Cambridge .

Boston Globe je javio kako su pucala dvojica muškarca koji su osumnjičeni za krvavi napad na Bostonski maraton. Jedan je ubijen, dok se za drugim bombašem, Džoharom Tsarnajevem (19), Čečenom koji najmanje godinu dana živi u SAD-u, još uvijek traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:42