STUDENTSKI NEREDI

VIDEO Ljutiti prosvjednici razbili prozor na autu princa Charlesa i Camille

Kraljevski se par našao okružen s 20 prosvjednika koji su automobil gađali bocama, bojom i šipkama. Srećom, u napadu nitko nije ozlijeđen
 AP Photo/Matt Dunham

LONDON - Princ Charles i njegova supruga Camilla napadnuti su u četvrtak u Londonu tijekom prosvjeda zbog povećanja školarine na sveučilištima. Kraljevski se par nalazio u automobilu koji je prolazio pored prosvjednika, a ljutiti su studenti u njihovom smjeru bacali boce, boju i druge predmete. U napadu je razbijeno staklo na Rolls Royceu, no ni Charles ni Camilla srećom nisu ozlijeđeni.

Sigurnosni se incident dogodio u, inače vrlo prometnoj londonskoj četvrti West End kojom su Charles i Camilla išli prema kazalištu. Njihovo se vozilo u jednom trenutku našlo okupirano od strane dvadesetak prosvjednika, a mogli su se čuti i povici 'Dolje s njihovim glavama!'.

Adnan Nazir, 23-godišnji student koji je slijedio prosvjednika ističe da je 62-godišnji Charles tijekom nemilog događaja bio smiren te da je 63-godišnju suprugu, nakon što je prva boca udarila u automobil, lagano gurnuo prema podu kako se ne bi ozlijedila.

- Polegao ju je na pod i prekrio svojim tijelom. Cijelo vrijeme je mahao i podizao palac gore. Bilo je nevjerojatno gledati tu skupinu manijaka - ističe Nazir.

Policija je također potvrdila napad, međutim nisu sigurni je li Kraljevski par bio meta ili se jednostavno našao na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Glasnogovornik Kraljevske obitelji objavio je kako su Carles i Camilla prošli bez ozljeda, no na vozilu je načinjena materijalna šteta.

Podsjetimo, u četvrtak je u Londonu došlo do žestokih sukoba studenata i policije zbog prijedloga o povećanju sveučilišnih školarina s 9000 funti (79 200 kuna) na 14000 funti (123 200 kuna). U neredima je stradalo 43 prosvjednika i 12 policajaca, a 22 ljudi je uhićeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:04