KUDA IDU?

VIDEO: NAJEZDA DIVLJIH SVINJA U BEOGRADU Snimke iz glavnog grada Srbije preplavile društvene mreže, zavladao strah nakon jezive lovačke priče

 
 Screenshot / YouTube

Da su divlje svinje vrlo opasne životinje zna svatko tko se imalo kretao šumom, no nije baš očekivano susresti ih u gradu i to višemilijunskom poput Beograda.

Ipak, srpska se prijestolnica proteklih dana suočava baš s tim bizarnim problemom jer divlje svinje haraju gradskim naseljima bez ikakve kontrole, a nitko ne zna zašto su se odjednom odlučile spustiti u grad.

Beogradski Blic donosi tako nevjerojatnu priču lovca koji je u okršaju s podivljalom divljom svinjom ostao teško ozlijeđen. Navode kako je lovac M.M. napadnut tijekom lova, a životinja mu je "otkinula pola lica" i ozlijedila lijevu nogu te su ga liječnici jedva spasili. Iako se to dogodilo na granici sa Crnom Gorom, priča je objavljena kako bi ukazala na opasnost s kojom se suočavaju građani Beograda izloženi najezdi divljih svinja.

- Potrčao sam s još nekoliko lovaca u pravcu odakle se čulo zapomaganje. Ono što smo ugledali urezalo nam se u pamćenje za čitav život. Mog prijatelja vepar je oborio na zemlju i kidao mu meso s butine. Potom i sa lica. Krvi je bilo na sve strane. Bilo je strašno! Odmah smo ubili životinju, a prijatelja hitno prebacili u bolnicu. Sjećam se da su se liječnici zaprepastili kada su ga videli na prijemu. Konstatirali su teške ozljede i rekli da je imao veliku sreću zato što mu životinja nije zahvatila nijednu veću krvnu žilu, jer bi u tom slučaju iskrvario na mjestu - ispričao je novinarima prijatelj teško ozlijeđenog lovca.

Isti list navodi i kako se proteklih dana divlje svinje mogu vidjeti kako lutaju gradom, najviše na području Novog Beograda. Donose i nevjerojatnu priču svinje koja se popela na peti kat nadzemne garaže na Obilićevom vijencu. Radnici su je pokušali istjerati, no svinja je odabrala smrt i bacila se skočivši preko ruba objekta. Jedna je svinja, pak, snimljena u samom centru grada, na Kalemegdanu, gdje se zalijetala u kameni bedem kako bi ga srušila i spasila se sa parkirališta na kojem je zapela.

I na YouTubeu postavljen je u zadnjih nekoliko dana niz snimki koje potkrjepljuju tvrdnje o najezdi divljih svinja u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:11