DOBAR MARKETING

VIDEO: NOVI AIRBUS Prvi avion tvrtke Air Serbia nosi ime Novaka Đokovića

 afp

BEOGRAD - Zrakoplov novoosnovane nacionalne kompanije "Air Serbia" Airbus A319, nazvan po srbijanskom sportašu Novaku Đokoviću, odletio je u subotu popodne iz Beograda za Abu Dhabi na prvi promidžbeno-komercijalni let, a VIP putnici su članovi političko-gospodarstvenog izaslanstva Srbije koje predvodi vicepremijer Aleksandar Vučić.

Osim službenog imena YU-APC, neophodnog za komunikaciju u međunarodnom zrakoplovnom prometu, novi avion kompanije Air Serbia nosi i ime najboljeg srpskog i vodećeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića.

Sportaševo ime je uz državnu zastavu Srbije ispisano na kljunu zrakoplova, ispod cockpita, a namjera uprave ove zrakoplovne tvrtke je da i svi budući novi zrakoplovi u floti ponesu ime nekog od poznatih Srba.

Air Serbia utemeljena je ugovorom o strateškom partnerstvu koji su 1. srpnja ove godine potpisale vlada Srbije i nacionalna zrakoplovna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) "Etihad".

Potpisivanje ugovora simbolički je označilo kraj nekadašnjeg Jugoslavenskog Aerotransporta (JAT), kasnije preimenovanog u JAT Airways, koji nakon 66 godina prestaje postojati osnutkom kompanije Air Serbia.

Namjera "Etihada" je da u flotu kompanije Air Serbia uvede 10 novih aviona Airbus A319 te da i oni u iduće tri godine budu zamijenjeni još modernijim zrakoplovima Boeing 737.

Beograd očekuje da će Air Serbia postati najmoćnija i najsigurnija kompanija u zemljama regije s oko 100 milijuna stanovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 02:27