CAI LIPING

VIDEO: SRCEDRAPAJUĆA SNIMKA IZ GRADA DUHOVA Pogledajte agoniju supruge šefa bolnice u Wuhanu dok su njegovo tijelo vozili u krematorij

 
 Screenshot / YOUTUBE

Supruga pokojnog šefa bolnice Wuhan Wuchang u kineskom gradu Wuhanu Liuja Zhiminga (51), koji je u utorak preminuo od bolesti prouzrokovane koronavirusom, neutješno je plakala i vikala kada su tijelo njezinog muža iz bolnice Wuhan Tongji vozili u krematorij Yusunshan, piše Daily Mail.

Oproštaju su prisustvovali njegova supruga Cai Liping, članovi obitelji, prijatelji i kolege. Na snimci odvoženja tijela kombijem može se vidjeti i kako je Cai, inače medicinska sestra po struci, trčala za kombijem u kojem je bio njezin pokojni suprug. Cai je osoba u zaštitnom odjelu pokušala zadržati da ne trči za vozilom, no nije uspjela. Među ožalošćenima je bila još jedna osoba koja je pokušala doći bliže kombiju, ali nju su drugi okupljeni uspjeli zadržati podalje od vozila.

Prema riječima wuhanskih djelatnika u zdravstvu, doktor Liu bio je jedan od predvodnika borbe protiv koronavirusa u Wuhanu, epicentru epidemije.

Kada je Liu bio u kritičnom stanju, njegova je supruga više puta tražila da ide u karantenu kako bi se mogla brinuti za njega, no on je te zahtjeve odlučno odbijao. Cai svoga muža nije vidjela mjesec dana prije njegove smrti.

Cai kaže da se njezin muž virusom zarazio 23. siječnja, samo dva dana nakon što je bolnica Wuhan Wuchang proglašena glavnom bolnicom za liječenje zaraza koronavirusom.

"Moguće je da u bolnici bila takva gužva da jednostavno nije pazio", rekla je Cai za kineske medije. Liu je u intenzivnu njegu prebačen 4. veljače, a supružnici su komunicirali porukama i video pozivima. "Njegovo je zdravstveno stanje stalno bilo ozbiljno. Stalno je imao vrućicu. Četrnaestog (veljače) prebacili su ga u bolnicu Tongji i odmah stavili u intenzivnu njegu", dodala je.

Cai se planira vratiti poslu jer "mnogi pacijenti trebaju liječničku pomoć".

Vijeće za javno zdravstvo Grada Wuhana izrazilo je sućut obitelji Liuja te istaknulo da je dao važan doprinos borbi protiv koronavirusa, često nauštrb vlastitog zdravlja. "Bio je na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa i vodio druge koji su se borili i koji se još uvijek bore protiv koronavirusa", stoji u izjavi Vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:16