PREKALJENI KRIMINALAC

VIDEO: U TIJEKU JE POTJERA KAKVU FRANCUSKA DUGO NIJE VIDJELA Tisuće policajaca u lovu na gangstera koji je iz zatvora pobjegao helikopterom

 
 Profimedia

Oko 2900 francuskih policajaca i pripadnika žandarmerije angažirano je u ponedjeljak u lovu na osuđenog naoružanog pljačkaša koji je u nedjelju helikopterom pobjegao iz zatvora južno od Pariza, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministrica pravosuđa Nicole Belloubet rekla je da su u nedavnim mjesecima iznad zatvora viđeni dronovi i da je moguće da su izviđali kako izvesti bijeg Redoinea Faida.

Faid je iz zatvora pobjegao u helikopteru koji je sletio u prednje dvorište te ustanove, na područje u koje zatvorenici navodno nemaju pristup.

To je jedino mjesto u kompleksu koje nije prekriveno žicom za sprječavanje slijetanja helikoptera.

Naoružani napadači su nakon izlaska iz letjelice razbili vrata dvorane za posjete u kojoj se Faid susreo s jednim od svoje braće.

Bijeg je dovršen u samo nekoliko minuta, bez ozlijeđenih ili talaca, objavilo je ministarstvo.

L'ancien braqueur Redoine Faid sur le plateau de LCI pour la promotion de son livre,
Profimedia, TEMP Sipa Press
Redoine Faid

Faid je služio 25-godišnju kaznu za pljačku iz 2010. u kojoj je ubijena jedna policajka. Ovo nije bio njegov prvi takav bijeg. Iz zatvora u Lilleu je 2013. pobjegao uz pomoć eksploziva, nakon što je uzeo četiri čuvara kao taoce koji su ubrzo pušteni.

Tada je uhićen nakon šest tjedana i dobio je 10 godina kazne zbog bijega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:02