APSOLUTNI HOROR

VIDEO: UZNEMIRUJUĆI VAPAJ GLUMCA IZ KULTNE TALIJANSKE TV SERIJE 'Zarobljen sam u stanu s tijelom svoje sestre koja je umrla od koronavirusa'

 
 Luca Franzese / FACEBOOK

Luca Franzese, instruktor fitnessa i glumac koji se pojavio u talijanskoj kriminalističkoj televizijskoj seriji Gomorra, tvrdi da je njegova sestra Teresa u subotu umrla u svome domu u Napulju te da joj je bila dijagnosticirana bolest COVID-19, bolest koju uzrokuje koronavirus, piše Sky News.

Franzese je na svom Facebook profilu objavio nekoliko videa, uključujući i jedan u kojem se u pozadini može vidjeti tijelo njegove sestre, za koje tvrdi da ga je država odbacila.

"Moja je sestra jučer umrla, vjerojatno zbog virusa, a ja od jučer navečer čekam odgovore", rekao je u videu. "Ljudi, propali smo. Italija nas je napustila."

UPOZORENJE: Video je uznemirujućeg karaktera

U videu koji je objavio u srijedu rekao je da je još tri člana njegove obitelji zaraženo koronavirusom. "Nastavlja se noćna mora", rekao je.

Teresa Franzese (47) bolovala je od epilepsije, a na koronavirus je testirana isključivo zato što je njezin brat Luca inzistirao da je se testira. Testiranjem je utvrđeno da je zaražena pa je sada cijela obitelj u samoizolaciji.

Talijanski mediji izvještavaju da jedan lokalni političar od 8. ožujka brine o tome slučaju te da pokušava naći pogrebni ured koji bi zbrinuo tijelo preminule Terese.

Drugi lokalni političar, Francesco Emilio Borrelli, pohvalio je Franzesea i njegovu obitelj jer su se samoizolirali.

"Oni su primjer civiliziranosti i nesebičnosti. Gradska četvrt ih nije napustila već ih podržava", rekao je Borrelli i zamolio djelatnike čistoće da uklone otpad koji se nagomilao u domu Franzeseovih.

Borrelli je rekao za Al Jazeeru da je ovo prvi puta da je netko u svome domu preminuo od koronavirusa. Slučaj Terese Franzese postavio je pitanje postoje li procedure za ovakve slučajeve.

Nakon što se Franzeseov video proširio internetom, djelatnici pogrebnog poduzeća došli su u njegov dom i zbrinuli tijelo.

Teresa je pokopana bez prisutnosti obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:05