ŽIVOT U BUDUĆNOSTI

VIDEO Zapanjujuća snimka iz Japana: Što mislite gdje će ovaj bicikl završiti?

Zaboravite na šifre, lance, U-lockove, ukradene siceve, kotače, probušene gume...

Japan još jednom dokazuje da je jedna od najrazvijenijih zemalja na svijetu. Ono što bi Hrvatska pema najavama nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Japan živi posljednjih nekoliko desetljeća.

Stvari u Japanu funkcioniraju. Najbolji prikaz za to je impresivni video koji se nedavno pojavio na YouTubeu. Ako ste se ikada pitali kako Japanci parkiraju svoje bicikle, odvojite minutu i 14 sekundi i saznajte.

Na snimci se vidi muškarac koji svoj bicikl stavlja u uređaj poput dizala koji ga potom povlači u unutrašnjost podzemnog biciklističkog parkinga. Bicikl je stabiliziran robotskom rukom koja ga također smješta na parkirno mjesto gdje će i ostati sve do povratka vlasnika.

Podzemna garaža za bicikle mjesto gdje možete zaboraviti na šifre, lance, U-lockove, ukradene siceve, kotače, probušene gume... Iako ovakva mjesta u Japanu postoje već godinama, zahvaljujući inovativnosti japanske inženjerske kompanije Giken Seisakusho Co., najnoviji video pokazuje svu raskoš tehnologije.

Prema službenim informacijama Gikena, podzemno parkiralište (punog imena Eco Cycle Anti-Seismic Underground Bicycle Park) može primiti 204 standardna bicikla, a za parkiranje robotu treba 13 sekundi. Ostavljanje bajka na sigurnom stajat će vas oko 15 dolara iliti stotinjak kuna mjesečno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:16