EGIPAT

VODITELJICA DOBILA TRI GODINE ZATVORA JER JE NA TV-u SPOMINJALA VANBRAČNI SEKS 'Njezino ponašanje predstavlja prijetnju samom tkivu našeg društva'

 Screenshot: Alanhar TV

Egipatska televizijska voditeljica Doaa Salah osuđena je na tri godine zatvora nakon što je u eteru diskutirala o tome kako se može zatrudnjeti izvan konvencionalnog braka, piše BBC.

Salah, koja radi kao voditeljica na televiziji Al Nahar TV (koja samo na Facebooku ima gotovo 10 milijuna lajkova), je pitala svoje gledatelje jesu li razmišljali o seksu prije braka te je sugerirala da bi žena mogla kratko biti u braku kako bi zatrudnjela i rodila prije nego se razvede.

Optužena je za kršenje javnog morala i pristojnosti, a vlasti su rekle da ideje iznesene u njezinom programu "prijete samom tkivu egipatskog života", piše agencija EFE. Naime, u konzervativnom Egiptu se seks prije braka smatra neprihvatljivim.

Osim o "braku samo zbog trudnoće", Salah je pričala i o donaciji sperme koja je prihvaćena i raširena metoda u zapadnim državama, ali ne i u Egiptu.

Nakon emisije prvo je suspendirana s posla na tri mjeseca, a nakon to ga je podignuta i optužnica. Na presudu ima pravo žalbe prije nego što postane pravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 09:58