MASOVNE DEMONSTRACIJE U SRBIJI

VUČIĆ NAPUSTIO ZGRADU PREDSJEDNIŠTVA, GRAĐANIMA SE OBRATIO NA INSTAGRAMU 'Neću se pomaknuti ni milimetra, neću popustiti pred fašistima i tajkunima!'

 
 Youtube Screenshot

Dok se Beogradom širi van nezadovoljstva i bujaju masovni prosvjedi, predsjednik Aleksandar Vučić bio je u zgradi Predsjedništva, odakle je preko Instagrama prosvjednicima poslao poruku. U međuvremenu, oko 16.15 sati napustio je zgradu, a dio građana okupljen na Andrićevom vijencu mu je dobacivao. On im je samo mahnuo, sjeo u automobil i odvezao se, prenosi N1.

Na izlasku iz zgrade Predsjedništva, dok su mu prosvjednici dobacivali i vikali, Vučić se čak i krenuo "obračunati" s njima.

- Ništa od toga, sve najbolje vam želim - odgovorio je srbijanski predsjednik na povike kojim su prosvjednici zatražili njegovu ostavku. Vučić se nekoliko trenutaka smješkao prosvjednicima i mahao im, a onda otišao.

- Ovdje sam i neću se pomaknuti nikada ni sa jednog mjesta koje oni pokušavaju okupirati. Molim sve Beograđane da ne dolaze i da se ne sukobljavaju - rekao je ranije Aleksandar Vučić u obraćanju preko Instragrama. Dodao je da je primoran obratiti se na taj način.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u video-izjavi, postavljenoj na Instagramu oko 15.20 sati, da neće napuštati Predsjedništvo i popustiti pred "fašističkim liderom Boškom Obradovićem i tajkunima Đilasom i Jeremićem", te da nikada neće odustati od borbe za pristojnu i modernu Srbiju, javlja B92.

'Neću popustiti'



- Nalazim se na svom radnom mestu u Predsjedništvu. Nikada neću pobjeći, skloniti se, jer je ono za što se borim, principi za koje se zalažem vrijedniji od života. Nikad neću odustati od borbe za pristojnu i modernu Srbiju, neću popustiti pred fašističkim liderom i tajkunima, lopovima koji su unakazili zemlju - naglasio je Vučić.

- Molim pristalice moderne i pristojne Srbije da ne kreću za Beograd, ne sukobljavaju sa malim brojem ljudi, nasilnih, njih je u ovom trenutku 400-500. Nisu oni nasilni, već banda fašista koja želi da razori zemlju. Ne izlazimo odavde zato što ne možemo, već što nećemo povrijediti nikoga. Hoćemo da sačuvamo svaku srpsku glavu, pa i onu koju su fašisti zaveli - naglasio je Vučić, javlja B92.

Vučić je rekao da želi graditi normalnu i pristojnu Srbiju, kao i da neće nikada pristati na kompromise sa "nasilnicima i siledžijama koji su razarali zemlju".

- Ovdje sam i na svakom mjestu da se suprostavim lopovluku i fašizmu - poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:33