VLADARI RUSIJE

Zamijenit će mjesta: Medvedev podržao Putinovu kandidaturu za predsjednika!

    AUTOR:
    • Matko Berber

  • OBJAVLJENO:
  • 24.09.2011. u 12:37

AFP

Medvedev je spreman preuzeti 'praktičnu ulogu' u Vladi nakon predsjedničkih izbora

MOSKVA - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev danas je prekinuo dugo razdoblje nagađanja i iznenađujuće objavio kako bi se premijer i bivši predsjednik države Vladimir Putin trebao vratiti u Kremlj.

Aktualni predsjednik izjavio je na kongresu vladajuće stranke Jedinstvena Rusija kako bi podržao Putinovu kandidaturu, a da je on spreman preuzeti "praktičnu ulogu" u Vladi nakon predsjedničkih izbora koji će se održati u ožujku iduće godine. Pretpostavlja se kako bi Medvedev postao premijer.

- Mislim da bi bilo korektno da kongres stranke podrži Putinovu kandidaturu - rekao je ruski predsjednik.

- Ukoliko naša stranka pobijedi na izborima, u što sam gotovo uvjeren, i ukoliko nastavimo raditi dobar posao, spreman sam u Vladi nastaviti svoj rad na modernizaciji zemlje - rekao je Medvedev i doživio ovacije 11.000 aktivista stranke.

Premijer Putin nije ostao dužan Medvedevu na lijepim riječima i podršci.

- Predlažem da nositelj liste naše stranke na prosinačkim parlamentarnim izborima bude Dmitrij Medvedev - rekao je Putin koji će, po sve sudeći, po treći put dobiti mandat predsjednika Rusije .

Podsjetimo, Putin je od 2000. do 2008. obnašao dužnost ruskog predsjednika , a potom izabrao Medvedeva koji danas slavi 46. rođendan, za svog nasljednika. Budući da se nije mogao kandidirati za treći predsjednički mandat, Putin je otišao na dužnost premijera.

Izdvajamo