VLADARI RUSIJE

Zamijenit će mjesta: Medvedev podržao Putinovu kandidaturu za predsjednika!

Medvedev je spreman preuzeti 'praktičnu ulogu' u Vladi nakon predsjedničkih izbora
 AFP

MOSKVA - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev danas je prekinuo dugo razdoblje nagađanja i iznenađujuće objavio kako bi se premijer i bivši predsjednik države Vladimir Putin trebao vratiti u Kremlj.

Aktualni predsjednik izjavio je na kongresu vladajuće stranke Jedinstvena Rusija kako bi podržao Putinovu kandidaturu, a da je on spreman preuzeti "praktičnu ulogu" u Vladi nakon predsjedničkih izbora koji će se održati u ožujku iduće godine. Pretpostavlja se kako bi Medvedev postao premijer.

- Mislim da bi bilo korektno da kongres stranke podrži Putinovu kandidaturu - rekao je ruski predsjednik.

- Ukoliko naša stranka pobijedi na izborima, u što sam gotovo uvjeren, i ukoliko nastavimo raditi dobar posao, spreman sam u Vladi nastaviti svoj rad na modernizaciji zemlje - rekao je Medvedev i doživio ovacije 11.000 aktivista stranke.

Premijer Putin nije ostao dužan Medvedevu na lijepim riječima i podršci.

- Predlažem da nositelj liste naše stranke na prosinačkim parlamentarnim izborima bude Dmitrij Medvedev - rekao je Putin koji će, po sve sudeći, po treći put dobiti mandat predsjednika Rusije .

Podsjetimo, Putin je od 2000. do 2008. obnašao dužnost ruskog predsjednika , a potom izabrao Medvedeva koji danas slavi 46. rođendan, za svog nasljednika. Budući da se nije mogao kandidirati za treći predsjednički mandat, Putin je otišao na dužnost premijera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:46