KRAJ KARIJERE?

Zbog sporne izjave o 'legitimnom silovanju' izgubio novac za kampanju

Republikanski kandidat u jednoj od najnapetijih utrka za Senat Todd Akin jučer je bio pod golemim pritiskom svoje stranke da odustane od utrke

Republikanski kandidat u jednoj od najnapetijih utrka za Senat Todd Akin jučer je bio pod golemim pritiskom svoje stranke da odustane od utrke nakon što je na televiziji izjavio da žensko tijelo može uključiti mehanizme za sprečavanje trudnoće u slučajevima “pravog silovanja”.

Nova isprika

Kongresnik Akin k tome je upotrijebio pridjev “legitimate” - koji može značiti i “legitiman” - pa je u svojoj isprici rekao da silovanje “nikad ne može biti legitimno”, ali je rekao da ne odustaje od kandidature. Mediji pišu kako su u pozadini trajali napori da ga se uvjeri da svoje mjesto prepusti nekome drugome, više ga je stranačkih kolega na to pozvalo i javno, dok je središnjica stranke objavila da povlači pet milijuna dolara koje je planirala utrošiti na njegovu promidžbu. Republikanci u studenome žele demokratima preoteti četiri mjesta koja bi im donijela prevagu u Senatu, a pritom su računali i na Akina, za kojeg se procjenjuje da će nakon ovih komentara izgubiti.

Stranka ga ne želi

Jučer u 17 sati po lokalnom vremenu istjecao je rok do kojeg bi stranka mogla nominirati nekog drugog, a u slučaju da Akin odbije otići dobrovoljno, stranka bi ga na to mogla natjerati i sudski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:47