MONSTRUMI IZ MALEZIJE

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SVIJET Čak 38 muškaraca satima silovalo 15-godišnju djevojčicu

U 2012. godini prijavljeno je tri tisuće silovanja, a u više od pola slučajeva silovane su djevojčice mlađe od 16 godina

Zbog brutalnog silovanja 15-godišnje djevojčice malezijska je policija privela trinaest muškaraca i traži preostale osumnjičene za ovaj monstruozan čin u kojem je ukupno sudjelovalo 38 muškaraca.

Prema izvještajima lokalnih medija, zločin se dogodio u sjevernomalezijskoj državi Kelantan 20. svibnja kada se djevojčica susrela sa svojom prijateljicom i tada su je namamili u praznu kolibu gdje se okupljaju lokalni narkomani.

Tamo su se zlostavljači satima izmjenjivali silujući je bez prestanka, a policija istražuje je li i njena 17-godišnja prijateljica također silovana. Lokalni političari iz vladajuće muslimanske stranke smatraju da bi silovatelje spriječilo uvođenje islamskih zakona s vrlo oštrim kaznama.

Nekoliko pritvorenih bilo je pod utjecajem amfetamina, a među pritvorenima je čak jedan muškarac sa svoja dva sina tinejdžerske dobi.

Nitko u selu nije događaj prijavio policiji, iako se višesatno masovno silovanje događalo 20 metara od prve susjedne kuće. U 2012. godini prijavljeno je tri tisuće silovanja, a u više od pola slučajeva silovane su djevojčice mlađe od 16 godina.

Slični slučajevi pojavili su se diljem Azije, a posljednji se dogodio u indijskoj državi Uttar Pradesh, gdje su dvije maloljetne djevojčice grupno silovane i zatim obješene na drvo.

AFP

Drvo u Uttar Pradeshu na kojem su pronađene obješene silovane djevojčice (foto: AFP)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:16