IZGUBLJENI NA TERMINALU

ZRAKOPLOV EASYJETA POLETIO I OSTAVIO 29 PUTNIKA U ZRAČNOJ LUCI Ali je ponio njihovu prtljagu

 Davor Pongračić/CROPIX

Neobičan slučaj dogodio se u Malagi kada je zrakoplov niskotarifne aviokompanije EasyJet ostavio 29 putnika u španjolskoj zračnoj luci koji su već poništili kupon za ukrcavanje i poletio u Veliku Britaniju noseći njihovu prtljagu.

Skupina se prijavila za let na vrijeme i bili su na izlaznim vratima, svega nekoliko trenutaka prije ukrcavanja za let za Bristol. Već su bili pokazali kupon za ukrcavanje.

Prema riječima putnika, tada se pojavio član posade i povukao sigurnosnu traku prepriječivši im put prema avionu. Nekoliko minuta kasnije putnici su kroz prozor gledali kako poluprazan zrakoplov na letu 6056 polijeće.

Bijesni putnici pokušali su se domoći izlaznih vratiju, ali su sigurnosna vrata bila zaključana. Bili su zarobljeni oko 20 minuta kada su uspjeli povicima i udaranjem vratiju dozvati pomoć.

Dva člana osoblja bila su u blizini i čula pozive te su uz pomoć čistačica otključali zarobljene putnike. Uskoro je stigao i predstavnik EasyJeta koji je priznao kako je zrakoplov odletio bez 29 putnika.

Ponudio im je besplatno noćenje u blizini zračne luke ili kartu za sljedeći let EasyJeta prema zračnoj luci Gatwick.

Na zrakoplov se uspjelo ukrcati 110 putnika, a uprava EasyJeta se ispričala putnicima koji nisu poletjeli prema Bristolu rekavši da će istražiti što se točno dogodilo.

Glasnogovornica EasyJeta pojasnila je kako je zrakoplov poletio jer su svi putnici pokazali kupone za ukrcavanje na izlazu što je signaliziralo značilo da su se svi ukrcali. Prema njezinom riječima, članovi posade nemaju obvezu prebrojati putnike nakon ulaska u zrakoplov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 06:36