ČUDNE BROJKE

FRANCUSKA ŠOKIRANA BROJEM UMRLIH U POSLJEDNJA 24 SATA, ALI I REAKCIJOM MINISTARSTVA 'Nažalost, ne možemo objasniti tako veliki porast'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.05.2020. u 22:16

People enjoy the sun and sit on the banks of the river Seine in Paris, on May 15, 2020, as France eases the lockdown measures taken to curb the spread of the COVID-19, (the novel coronavirus). (Photo by JOEL SAGET / AFP)
AFP

U Francuskoj je od 1. ožujka od koronavirusa umrlo ukupno više od 28.000 oboljelih, od kojih 483 u posljednja 24 sata, prema podacima ministarstva zdravstva u nedjelju.

Ovo su najviši dnevni podaci posljednjih tjedana i posljedica su većeg broja smrti u domovima umirovljenika. U zemlji je ukupno umrlih 28.108.

Generalna uprava za zdravstvo (DGS) nije mogla objasniti taj veliki porast, i samo je navela da su dnevni podaci proizašli iz podataka regionalnih zdravstvenih agencija prenešenih nacionalnoj zdravstvenoj agenciji.

Posljednjih dana podaci su nekoliko puta ispravljani, što pokazuje poteškoće u prikupljanju i izvještavanju podataka.

Istodobno pada broj hospitalizacija i pacijenata na intenzivnoj njezi. Broj pacijenata na intenzivnoj je ključni pokazatelj epidemije i on nastavlja pad koji je počeo posljednjih tjedana.

Izdvajamo