KRIV ZA NESREĆU

Vozač Toše Proeskog osuđen na dvije godine zatvora

Nova Gradiska, 161007.Na autocesti Zagreb Lipovac nedaleko izlaska Nova Gradiska jutros u 6,25 sati doslo je do teske prometne nesrece u kojoj je smrtno stradao makedonski pjevac Tose Proeski. Foto: Danijel Soldo / Cropix
 Danijel Soldo / Cropix

Georgij Georgijevski, vozač džipa VW Touareg u kojem je prije dvije godine u Hrvatskoj poginuo Toše Proeski, osuđen je na dvije godine zatvora, javlja televizija A1.

Makedonski sud danas je, nakon čitanja završnih riječi, donio presudu prema kojoj je Georgijevski odgovoran za prometnu nesreću u kojoj je prije dvije godine poginuo makedonski pjevač.

Georgijevski je 16. listopada 2007. rano ujutro bio za volanom džipa koji je udario u teretni kamion, uslijed čega je Proeski, na mjestu suvozača poginuo, a njegova menadžerica i sam vozač lakše su ozlijeđeni.

Presudi u Skoplju prethodila je emotivna ispovijest Georgijevskog, koji se u sudnici držeći se za glavu rasplakao. Njegova odbrana je u ponedjeljak sudu dostavila medicinsku dokumentaciju u kojoj se tvrdi da je Georgijevskom nakon nesreće narušeno mentalno zdravlje. Do samog kraja procesa tvrdio je da se ne osjeća krivim za nesreću i da nije spavao za volanom.

Odvjetnica Georgijevskog smatra da njezinom klijentu nije dokazano da je vozio 152 km na sat te da nije držao dovoljno rastojanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 09:46