BURNO NA AKTUALNOM SATU

Bandić ludovao u Skupštini: Što vi mislite da sam ja idiot, majmun, kreten bez dostojanstva

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - U iščekivanju rasprave o cijenama vrtića , aktualni sat zagrebačke Gradske skupštine protekao je u uobičajenim prepucavanjima između gradonačelnika Milana Bandića s jedne strane i SDP-ove većine i oporbenog HDZ-a s druge strane.

SDP-ov zastupnik Marin Knezović na početku "aktualca" upitao je Bandića zašto umirovljenicima šalje predizborne pamflete u kojima objašnjava koje sve socijalne pogodnosti imaju u gradu, poput besplatnog pokaza, i koliko to sve košta prirezne obveznike. Optužio ga je da podatke iz gradske evidencije koristi kao prikrivenu kampanju za parlamentarne izbore i da na taj način hoda po rubu zakona. Upitao ga je i zašto takve letke ne šalje i onima kojima ukida prava.

– Kaj da delam. Kaj vam je, kakvi državni izbori. Vi mene sanjate. Što bi gradonačelnik trebao da se skrivam u mišjoj rupi, da se vozim tačkama i po noći idem na posao. Taj film ne bute gledali – razljutio se Bandić i odgovorio Knezoviću:

– Vi se borite za svoje foteljice, a ovo nije kampanja. Nećete mi zabraniti da se obraćam ljudima jer vi već šest mjeseci stvarate kakofoniju – rekao je Bandić i demantirao da šalje pisma samo onima kojima su ostavljena prava već da je slao i rodiljama nakon što su naknade za novorođenčad smanjene.

U nastavku sjednice nekoliko HDZ-ovaca zatražilo je ostavku od predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića zbog lošeg poslovanja Autobusnog kolodvora i neprodanih stanova u Sopnici-Jelkovcu. Čović je rekao da se tržište nekretnina oporavlja, a da za Sopnicu upravo traje akcijska prodaja i kupcima se uz stan nudi i garaža po povoljnijim cijenama ili besplatno, ovisno o veličini stana. Inače, od 2700 stanova, još ih je 500 neprodanih.

Gradonačelnik Bandić, odgovarajući na pitanje SDP-ove Ivane Horvat Mlinar, rekao je da je u dječje vrtiće i jaslice ostalo neupisano od 1300 do 1500 djece te da je jednako toliko mjesta u privatnim i vjerskim vrtićima. Zato će rebalansom proračuna, koji će biti na jesen, predložiti da se izjednače subvencije za gradske i privatne te vjerske vrtiće.

Kao i inače, gradonačelnika je najviše razljutio SDP-ov Jurica Meić, koji je Bandića upitao zašto ne predloži rebalans proračuna za vrtiće kao što je to učinio u ožujku kad za nove odjele bolnice u Jankomiru.

– Pokušajte barem govoriti istinu – poručio mu je Meić.

– Za vašu istinu ćemo se vidjeti na sudu – odgovorio mu je Bandić, misleći pri tom na tužbu koju je Meić podigao protiv njega zbog izjave "Jel' vas strah Svevišnjeg kad toliko kradete?" i nastavio:

– Problem bi vjerojatno nestao da ja sad umrem. Jer vama gradonačelnik nije potreban. Pred vama bi onda bila blistava budućnost. Vi bi da ja umrem sami mogli predlagati rebalans proračuna. Sjede ovdje i ugledni zastupnici koji su organizirali prosvjede i donosili mi koferčine pred kuću. Gdje su te civilne udruge. Vi biste htjeli da se ja iselim, da odem. Svakih 15 dana bi donosili nove odluke. Što vi mislite da sam ja idiot, majmun, kreten bez dostojanstva – pjenio se Bandić uz podsmijehe nekih zastupnika u Skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:23