ODGOVOR MINISTRU ZMAJLOVIĆU

BANDIĆ O ZABRANI RADA ODLAGALIŠTA NA JAKUŠEVCU 'Ako vam treba priča, fulali ste cijeli fudbal'

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je danas zabranu odlaganja svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog otpada na odlagalište Jakuševa c promašenom, budući da se, koliko on zna, na Jakuševec i ne odlaže ništa osim komunalnog otpada.

Nema se tu što zabraniti, tako je i do sada bilo, rekao je Bandić komentirajući činjenicu da je ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović na odlagalištu otpada Jakuševec zabranio odlaganje bilo čega osim komunalnog otpada.

"Što, je li se dolje vozio drugi otpad? Koliko ja znam - ne", kazao je gradonačelnik Bandić. "Ne izmišljajte toplu vodu, idemo raditi posao, dolje se odlaže komunalni otpad i najmodernije je uređen deponij u ovom dijelu Europe", rekao je Bandić prije predstavljanja 22. Večernjakovog Zagreb maratona koji će se održati 13. listopada.

Na upit novinara znači li to da se na odlagalištu otpada Jakuševec ne odlaže medicinski i građevinski otpad, Bandić je odgovorio: "Pa molim vas, pa o tome brine država, o opasnom otpadu brine država, a ne Grad Zagreb i koliko ja znam dolje se ne odlaže ništa osim komunalnog otpada. Ako vam treba priča - fulali ste cijeli fudbal", rekao je gradonačelnik Bandić novinarima.

Ministarstvo zaštite okoliša priopćilo je danas kako je nadzorom utvrđeno da se na Jakuševec, osim miješanog komunalnog otpad s područja Zagreba, Samobora i Svete Nedelje, odlaže i više od 20 vrsta ostalog otpada.

Među njim su i proizvodni otpad, zemlja i kamenje, otpad iz proizvodnje stakla i proizvoda od stakla, otpad iz industrije, otpadna ambalaža, otpadna vozila i dijelovi, otpad iz uređaja za pročišćavanje i uređaja za obradu otpadnih voda, biorazgradivi otpad, glomazni otpad i to u količinama od gotovo 200.000 tona u godinu dana, tvrdi Ministarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:48