UOČI RASPRAVE O GUP-U

BANDIĆ OD GRADSKIH ZASTUPNIKA OČEKUJE DA NEĆE ZAUSTAVITI RAZVOJ ZAGREBA 'To nije GUP Milana Bandića, to je GUP Zagreba'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.02.2020. u 16:27

Zagreb, 190419.
Gradska Uprava.
Konferencija za novinare gradonacelnika Milana Bandica na kojoj je predstavljena jos jedna nova online usluga: eBebe Prijava za novcanu pomoc za opremu novorodjenoga djeteta
Na fotografiji: Milan Bandic.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / CROPIX

Milan Bandić

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u utorak da od zastupnika u Gradskoj skupštini očekuje da ne zaustave razvoj Grada već da podrže izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP).

"Od zastupnika koji misle dobro o ovom gradu očekujem da ne zaustave razvoj Grada jer to nije GUP Milana Bandića, to je GUP Zagreba", rekao je Bandić novinarima nakon konferencije "Ljudsko bratstvo - temelj sigurnosti i mira u svijetu" Islamske zajednice u Hrvatskoj i Hrvatske biskupske konferencije.

Upitan boji li se da GUP neće proći na glasanju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, ustvrdio je da se "boji jedino Boga", a GUP je u redovnoj proceduri.

"Moje je da poštujem statut, poslovnik, zakonske propise i ne zaustavim razvoj grada. Do zadnje kapi svog života branit ću razvoj grada i interes i dobrobit Zagrepčana", poručio je Bandić.

U četvrtak bi Gradska skupština trebala raspravljati o predloženim izmjenama GUP-a kojima su predviđene prenamjene zemljišta za projekt tzv. "zagrebačkog Manhattana". U međuvremenu su oporbeni zastupnici pokrenuli inicijativu da se o izmjenama GUP-a provede referendum.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo