NEMA OPASNOSTI

BIJELI PRAH PO ZAGREBAČKIM KVARTOVIMA NIJE OTROV Završeno toksikološko vještačenje bijele tvari, otkriveno o čemu je zapravo riječ

bijeli prah snimljen u Prečkom
 Ronald Goršić / CROPIX

Bijeli prah koji je posljednjih tjedana uznemirio stanovnike diljem Zagreba, pogotovo šetače pasa koji su ga uočavali tijekom šetnje s kućnim ljubimcima, nije otrov!

Naime, toksikološko vještačenje u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' je otkrilo da se, zapravo, radi o brašnu u kojem nije utvrđena nikakva prisutnost otrova ili pesticida.

- Policijska uprava zagrebačka tijekom vikenda s 8. na 9. veljače zaprimila je više dojava građana koji su u kontaktu s policijom iskazali bojazan da bi sumnjivi prah koji su uočili u parkovima i ulicama zapadnog dijela Grada, mogao biti štetan za životinje. Sumnjivi prah, dojavljivali su građani, pronalazili su na ulici i u parkovima temeljem čega je policija o tome obavijestila relevantne službe i izuzela uzorke spornih tvari te ih dostavila na toksikološko vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ - ističu iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:54