ZIMSKA IDILA

Brojne obitelji uživale u snježnim radostima

 
 CROPIX

Obitelj Dolić jučer si je ujutro dala zadatak - otići na Sljeme! Vidjeli su da je tijekom noći napadao snijeg pa su nabacili zimsku odjeću, ponijeli grickalice, opremili pse i odvezli se u smjeru vrha Zagreba. Tamo ih je dočekao prizor kao iz filma.

Snježni pokrivač, drveće obojeno u bijelo, snjegovići i sanjkaši. Nedostajao je samo Djed Mraz. Psi Lemon i Molly su odmah potrčali, mala Jana se bacila na leđa i radila anđele u snijegu, dok su tata Filip i mama Petra zagrljeni šetali, uživajući pritom u snježnim ljepotama. Ova nedjelja je uspomena koju neće brzo zaboraviti.

- Radili smo snjegoviće, grudali se, šetali. Super je i već sljedeći vikend opet ćemo doći na Sljeme - rekla je Petra.

Ovaj je vikend na Sljemenu palo oko 20 centimetara snijega, što je odmah potaknulo brojne Zagrepčane da izvuku sanjke iz spremišta i odu na Zagrebačku goru. Najviše je bilo obitelji s malom djecom koja su uživala u snijegu koji je padao cijeli dan. Osim Dolića, put Sljemena je otišla i obitelj Kerošević.

CROPIX

- Spremili smo djecu i otišli gore. Znamo da će proći još nekoliko tjedana prije negoli padne snijeg dolje kod nas, pa rekoh ajmo mi onda otići k snijegu ako neće on k nama - rekao je Boris te dodao da njegova djeca Issa i Noa obožavaju snijeg. Još jedan veliki ljubitelj snijega je mali Vito Šostarić.

- Kada imate jednog petogodišnjaka koji obožava snijeg, nemate drugog izbora nego doći na Sljeme. Sanjke smo ovaj put ostavili doma, ali sljedeći put idu s nama - kaže kroz osmijeh tata Antun. Među rekorderima po duljini ostanka je obitelj Mikulić. Oni su na Sljemenu ostali četiri sata i nisu htjeli otići dok ne isprobaju sve moguće zimske radosti.

- Odlično je! Inače idemo na Sljeme kada imamo obiteljski izlet, ali ovaj put je pao snijeg pa smo se morali malo dulje zadržati - rekla je Jasna. Prema prognozi DHMZ-a, snijeg se u Zagrebu opet može očekivati u četvrtak. Temperature će se u tjednu kretati od 1 do 7 stupnjeva Celzijevih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:47