Cerade, tende, kišobrani, suncobrani... Na Cvjetnom trgu se svim raspoloživim sredstvima bore da se već tradicionalni dnevni tulum za Badnjak ipak održi. Iako je ujutro situacija bila takva da se činilo da će središte Zagreba biti pusto, situacija se iza podneva promijenila, a Zagrepčani su se u većem broju počeli okupljati na špici.
Kada smo prije nekoliko dana obišli lokaciju, svi su tvrdili da su spremni, rezervacije su već bile podijeljene, piće naručeno, glazba organizirana, a jedini strah svima je bila- kiša. Iako je prognoza u početku davala nadu, jučer se ipak sve raspalo kada se otvorilo nebo i kada su pokisli svi stolovi spremni za današnji dernek.
Ugostitelji razvukli cerade duž Bogovićeve
Hitno je krenulo postavljanje cerada i tendi, osiguravali su se suncobrani, sve samo da ovo dugoočekivano slavlje ne propadne.
Na Cvjetnom se tako ujutro osjećala nervoza, a konobari i organizatori rastrčali su se i pokušali spasiti što se spasiti da.
– Samo nam se jedna osoba javila da otkazuje rezervaciju, svi ostali će valjda doći. Mi smo spremni na sve, imamo i suncobrane i grijalice, rekli su nam konobari iz Millenium slastičarnice.
– Nismo uzimali kaucije za stolove pa se ne brinemo, tko dođe, dobrodošao je. Spremni smo, uskoro dolaze i svi konobari da namjestimo posljednje detalje i onda otvaramo – ujutro su rekli u Bulldog baru.
Oko 13 sati- preokret. Špica je već bila puna. Krenula je fešta.
- Ma svi će na kraju doći. Nakon par čašica je sve toplije, nema kiše ni vjetra!, govore nam dvije djevojke oko 13 sati, koje su na Cvjetnom od podneva ali ne planiraju ostati do kasno.
Cvjetnim trgom i okolicom orili su za to vrijeme Gibonni, Dalmatino, Oliver, Petar Graso, Dino Dvornik...
- Dosta dalmatinski izbor za sad, kaže pravnica Ivana, rodom Zagrepčanka
- Nije ovo dobro, e znaš kak je bilo prošle godine u ove sate, požalio nam se mladi konobar i dodaje da se dosta ljudi nije pojavilo unatoč rezervaciji.
-Ja se divim ovim mladim curama kaj hodaju u štiklama i kratkim haljinicama po ovoj hladnoći. Sam nek se mladi vesele, to je najbitnije, rekla nam je u prolazu umirovljenica Brankica koja je požurila kući.
Tema svake godine su i cijene. Reporterke Jutarnjeg tako javljaju da se boca Pelin Antiquea u kombinaciji s bocom Prosecca nudila po 140 eura, a dvije boce Malvazije prodavale su se u paketu po 100 eura. Boce Jozić graševine išle su po 45 eura, a kombinacija boce Jack Danielsa s 4 bočice Cole po 145 eura. Cijena boce Dom Perignona od 0,75 litara iznosila je 250 eura...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....