TRG ŽRTAVA FAŠIZMA

Šef gradilišta naredio da maknu aute zbog pritužbi

    AUTOR:
    • Iva Badanjak

  • OBJAVLJENO:
  • 12.06.2018. u 16:57

Facebook

Na travnjaku ispred zaštićenog Meštrovićeva paviljona na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu jučer ujutro bilo je parkirano desetak automobila. Među parkiranim autima našli su se i Audi, Renault, VW Sharan te Hyundai.

Šef gradilišta rekao nam je kako se radi o automobilima radnika te da su ih odlučili maknuti jer su se građani žalili. Poručio je da ne zna jesu li zelenu površinu za parkiranje odlučili iskoristiti i ostali građani. Dodao je kako će uskoro maknuti i ostatak automobila svojih radnika te je zatvorio ogradu za nama kako bi “pokazao” da više neće parkirati.

Jedan od susjeda rekao nam je kako se automobili ovdje parkiraju od petka, i to najčešće ujutro, pritom ne mareći jesu li parkirani na zelenoj površini.

- Nemamo zaprimljenih poziva za tu lokaciju. Inače, Zagrebparking nije nadležan za izdavanje kazni za nepropisno parkirana vozila, već postupa prema nalogu nadležnih službi, sukladno važećim zakonskim i podzakonskim aktima kojima je uređen promet u mirovanju - odgovorili su u Zagrebparkingu.

Podsjetimo, radovi na uređenju Trga žrtava fašizma, vrijedni desetak milijuna kuna traju od veljače, a s njihovim izvođenjem se ne slažu ni građani ni struka. Građani su se okupili u inicijativu “Vratite magnoliju” i raznim akcijama se bore protiv devastacije, dok je Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata poručilo da se radi o još jednoj intervenciji u prostor bez potrebne stručne valorizacije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo