Skrivao gipsanje Meštrovića pa dobio mjesto pročelnika

ZAGREB - Silvije Novak, čovjek koji je skrivao da je oštećeni Meštrovićev reljef na Trgu bana Jelačića pokrpan gipsom i prebojan smeđom bojom, pritom tvrdeći da na njemu nema nikakvih oštećenja, vodit će brigu o svim spomenicima kulture u Zagrebu!



Suradnici negoduju



Novak je, podsjetimo, proglasio kako radnici Anić Holdinga nisu početkom travnja oštetili ovaj spomenik, a njegov nalaz ubrzo je pobilo Ministarstvo kulture, zbog čega je ubrzo nakon toga smijenjen.



Fotelja za nagradu:



Novak funkciju vršitelja dužnosti pročelnika Zavoda obavlja od 20. srpnja, a još se ne zna hoće li se javiti i na natječaj
Tri mjeseca nakon skandaloznog očevida dočekalo ga je novo i bolje radno mjesto na koje je stupio 20. srpnja jer je dosadašnja pročelnica Doris Kažimir postala savjetnica gradonačelnika Milana Bandića za izgradnju grada.



Sam Novak svoj novi i bolji posao nije želio komentirati. Na pitanje hoće li se javiti na natječaj za novog pročelnika Zavoda jer trenutno obavlja funkciju vršitelja dužnosti pročelnika, nije htio odgovoriti.



- Molim vas, nemojte me ništa pitati - izjavio je i poklopio slušalicu.



A ovakva ‘preraspodjela’ radnih mjesta, obavljena je tiho i bez znanja javnosti.



Gradonačelnik Bandić nije želio komentirati unaprijeđenje čovjeka koji je nedavno zbog svojih propusta bio suspendiran, ali od njegovih bliskih suradnika doznajemo da nisu baš zadovoljni ovakvim rješenjem.



- Što da vam kažem, tako vam to ide u Gradu - rekao nam je bliski suradnik gradonačelnika Bandića.



Revitalizacija Donjeg grada



Vidoje Bulum, iz Stručne službe gradonačelnika ističe da je Službenički sud donio odluku prema kojoj Novak nije odgovoran, te da u ovom trenutku nema ‘mrlja na sebi’.



A do nove uloge Doris Kažimir u gradskoj politici, kako sama objašnjava, došlo je zbog potrebe za velikim projektima.



- Počela sam s poslom ovaj tjedan. Jedna od mojih prvih zadaća bit će revitalizacija Donjeg Grada - rekla je Kažimir. Podsjetimo, upravo je ona izjavila da je Novak smijenjen jer je bez znanja Zavoda s policijom krenuo u očevid reljefa i donio zaključak bez znanja ljudi koji rade u toj instituciji.



Velibor Panić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:46