NADMUDRILI USTAVNI SUD

Zagrebparking: Kazna za parking postala ‘dnevna karta’

Cijena dnevne karte od 1.siječnja stajat će 250 kuna za prvu, 150 za drugu i 80 kuna za treću zonu

ZAGREB - Kako nadmudriti Ustavni sud, zadržati postojeće stanje i pritom se dobro nasmijati?

Odgovor na to dao nam je domišljati šef Zagrebparkinga Mate Kraljević, koji će protuustavnu kaznu za parkiranje od 1. siječnja 2010. zamijeniti dnevnim parkirnim kartama.

Iako cijene još nisu definirane, kako sada stvari stoje, za prvu će zonu ona stajati 250 kuna, za drugu 150, a za treću 80 kuna.

- Građani će se i dalje moći kratkotrajno parkirati, a ovime im pružamo mogućnost i dugotrajnog, odnosno 24-satnog parkiranja. Dnevne karte na terenu izdavat će ovlašteni redar, a namjeravamo ih i tiskati na kioscima - rekao nam je Kraljević.

Kazne time odlaze u prošlost, a nova mogućnost plaćanja dnevnog parkiranja i cijena te usluge, neodoljivo podsjeća upravo na - kaznu.

Ukoliko parkiranje nije plaćeno ili je vrijeme za parking isteklo, to će se tretirati kao da vozač planira na parkiralištu provesti cijeli dan, pa će mu Zagrebparkingov kontrolor za vjetrobransko staklo zataknuti dnevnu kartu. Rok plaćanja - osam dana.

- Novu odluku o parkiranju usklađenu s Ustavom, uputili smo Gradskoj skupštini, a tada ćemo donijeti i pravilnik, no još se čeka potpis gradonačelnika Milana Bandića. Pri donošenju odluke, konzultirali smo se i sa stručnjacima s Pravnog fakulteta - rekao nam je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:23