‘Bandićevi stanovi’ bez ijednog kriterija

Zagrebački Holding početkom tjedna počeo je s prodajom stanova Zagrebačkog modela stanogradnje u Sesvetama, i to bez ikakvih kriterija, a cijena kvadrata “Bandićeva stana” iznosi 1295 eura.



U Privrednoj, Zagrebačkoj i Hrvatskoj poštanskoj banci kažu kako zainteresiranih ima mnogo te da su u samo dva dana prodali gotovo stotinjak stanova.



Glasnogovornik Holdinga, Nenad Ivanković, kaže da je novost ovog modela poticajne stanogradnje to što ne postoje nikakvi ograničavajući kriteriji za kupnju stana.



- Za sada ne postoje kriteriji za kupnju stana u Sesvetama. Po tome se Zagrebački model stanogradnje razlikuje od ostalih modela. Ako se utvrdi da ima jako puno zainteresiranih, morat ćemo napraviti neke kriterije, kao što je, primjerice, uvjet da kupac ne posjeduje neku drugu nekretninu - rekao je Nenad Ivanković. Objašnjava da kriteriji postoje za socijalne stanove koje će Grad darovati najugroženijim obiteljima.



- U Zagrebu ima 1800 obitelji na listi za dodjelu socijalnih stanova, polovicu njih smjestit ćemo u stanove u Sesvetama - kaže Ivanković. Dodaje da će, ovisno o prodaji, određen broj stanova biti namijenjen za najam po bitno jeftinijim cijenama od tržišnih.



- Uskoro krećemo s oštrom medijskom kampanjom za prodaju Bandićevih stanova - najavio je Nenad Ivanković. On kaže da su u Sesvetama 2733 stana, useljiva potkraj 2008., a da će se stanovi uskoro graditi na Podbrežju i dvjema lokcijama na Žitnjaku.



- Naš je uvjet bio da građani plaćaju samo trećinu rate kredita sve dok se ne usele u novi stan. Tako do useljenja neće biti opterećeni visokim ratama kredita - kaže Ivanković.




Boba Blašković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:30