STRAVA U ZOO PARKU

'BILA SI PIJANA. ZAŠTO SI GA DIRALA?' Pozirala s lavom, a onda je krenuo užas: 'Čekala sam da me rastrga. Tih par sekundi bili su kao vječnost...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.07.2018. u 23:10

Društvene mreže, screenshot YouTube

Olga Solomina nekoliko trenutaka prije napada (lijevo), intervju nakon napada (desno)

 

Olga Solomina (46) uživala je u safari parku na Krimu kada ju je bliski susret s lavom gotovo stajao života. Prvo je pozirala uz lava dok je ova velika mačka izgledala smireno, no u trenutku kada je položila ruku na njega nastao je kaos. Svega nekoliko trenutaka nakon fotografije koja izgleda kao stvorena za hvaljenje na društvenim mrežama, lav ju je napao i ugrizao za ruku.

Srećom, direktor zoološkog vrta Oleg Zubkov bio je u blizini, te je odmah reagirao i uspio potjerati životinju od svog plijena. Gospođu Solominu pospremio je u obližnje vozilo i odvezao ju kako bi joj se ukazala pomoć.

Iz samo njoj poznatog razloga Solomina je odbila da joj se zove hitna, već je samo tražila da ju pogleda veterinar te da joj daju alkohol kako bi ublažila bol.

- Čučnula sam i stavila ruku na lava, kako su mi rekli. No već sljedećeg trenutka dohvatio me za ruku i počeo čupati kao da sam krpena lutka, ispričala je Metrou Solomina.

- Ostali lavovi skočili su na noge. Ja sam jednostavno sklopila oči i čekala da me rastrgnu. Tih nekoliko sekundi čekanja izgledali su kao vječnost, ispričala je.

Nakon incidenta, i Solomina i Zubkov međusobno su se optuživali oko krivice za nemili događaj, kao i oko načina na koji je gospođa kasnije bila tretirana. Zubkov, koji je postao slavan kada je video njegovog obračuna s čoporom lavova u kojem je koristio šlapu (?!) postao viralan, tvrdi kako je Solomina sama kriva za situaciju.

- Bila je pijana i nije trebala dirati lava, kaže Zubkov.

 

Gospođa Solomina ipak je na kraju potražila liječničku pomoć u bolnici, no to se zbilo tek idući dan, pa su doktori samo mogli potvrditi kako je od ugriza lava zaradila ozbiljnu infekciju.

- Riječ je o ozbiljnoj i vrlo opasnoj infekciji. Operirali smo je i osjeća se bolje, ali nije ovo ni izbliza gotovo. U ovom trenutku još uvijek ne znamo hoće li ruku moći koristiti punim kapacitetom, poručio je glasnogovornik bolnice. Solomina je pak poručila kako od Zoološkog parka zahtijeva odštetu od oko 15 tisuća eura.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo