NITKO NIJE PRIMIJETIO

KNJIGA HITNO POVUČENA S POLICA NAKON NEVJEROJATNE GREŠKE NA KORICAMA Novi priručnik stručnjakinje za PR dobio neočekivanu i neželjenu pozornost

 Profimedia, Backgrid

Poslovna žena i stručnjakinja za PR, Roxy Jacenko, morala je povući iz prodaje svoju novu knjigu nakon što je na naslovnoj stranici otkrivena vrlo neugodna greška, piše Independent.

Naime, umjesto da piše, u slobodnom prijevodu, kako ona 'nikad ne razočara', na naslovnici je pisalo da ona 'uvijek razočara' (umjesto 'never fails to deliver' pisalo je 'never fails to disappoint').

Tu je pogrešku ova bivša natjecateljica australskog showa 'Pripravnik' opisala kao pravu noćnu moru. No kazala je i kako je to bila nenamjerna omaška koju su previdjeli svi lektori koji su radili na knjizi.

Knjiga koju je Jacenko napisala za svega šest tjedana, svojevrsni je priručnik o tome kako izgraditi vlastiti brend i pozicionirati ga na društvenim mrežama.

Na koricama knjige bilo je otisnuto i nekoliko pozitivnih komentara, među kojima je bio i onaj radijske voditeljice Jackie O. s nesretnom greškom.

'Roxy uvijek razočara, a ova je knjiga lagano i zanimljivo štivo iz kojega štošta mogu naučiti mnogi PR stručnjaci i ostali profesionalci', pisalo je u greškom otisnutom citatu.

'To je nesretna greška, no Jackie mi je prijateljica i znam da je trebalo pisati da 'Roxy nikad ne razočara'', rekla je Jacenko.

Ne zna se koliko je primjeraka otisnuto s krivim tekstom, no izdavačka kuća Allen & Unwin kaže kako će grešku ispraviti.

Novi primjerci trebali bi se naći na policama knjižara kasnije ovoga mjeseca.

Jacenko će tako na vlastitom primjeru moći provjeriti ima li istine u onoj izreci da je i 'loš PR isto tako PR'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:26