POKUŠALA PREVARITI SUSTAV

VIDEO: JE LI OVO NAJBIZARNIJI POKUŠAJ VARANJA SUSTAVA? Žena pokušala eskivirati plaćanje dodatnih troškova za prtljagu na neobičan način

 
 Rebecca Andrews / INSTAGRAM

Bilo da kofere uspijevaju zatvoriti tek nakon što na njih sjednu ili u zračne luke dolaze s tri kaputa na sebi, svjetski putnici na razne načine pokušavaju eskivirati plaćanje dodatnih troškova za pretešku prtljagu, piše CNN.

Želeći izbjeći plaćanje dodatnih troškova zbog preteške prtljage, australska novinarka Rebecca Andrews prošlog je tjedna lažirala trudnoću uz pomoć odjeće, laptopa i punjača za laptop koji joj nisu stali u torbu.

"Sitne sam građe pa sam odlučila da je lažna trudnoća najuvjerljiviji način za hakiranje pakiranja", rekla je Andrews za CNN. "Šalu na stranu, mislim da je to najljenija ideja koju sam ikada dobila. Žensko tijelo može stvoriti ljudski život pa je eksploatiranje te unikatne stvari kako bi uštedjela 60 američkih dolara (nešto više od 400 kuna) bilo očito. Bilo je to zapravo dosta nekreativno hakiranje."

Andrews je tako prije ukrcavanja na let australskog avioprijevoznika Jetstar između svojih leđa i rastezljivog kombinezona stavila laptop. Kako je već prošla osiguranje, mislila je da je riječ o sigurnoj stvari. Preko kombinezona je obukla još nekoliko slojeva odjeće. No, nije joj uspjelo. Stjuard je primijetio da joj iz leđa strši laptop pa je morala platiti 60 dolara za pretešku prtljagu.

"Je li me bilo sram? Uopće nije", rekla je Andrews. "Osjećala sam se kao frajerica. Zgodna trudna frajerica."

Novinarka je i prije pokušavala raznim tehnikama izbjeći plaćanje dodatnih troškova prilikom letenja. Andrews je za CNN rekla da se više puta slojevito oblačila kako se ne bi morala rastati sa svojim teško zarađenim novcima. "Sigurno sam nekoliko puta lažirala trudnoću. Ovo je prvi puta da je u prevari koristila laptop.

Andrews se ne osjeća krivo zbog pokušaja izbjegavanja plaćanja. "Mislim da žena sa svojim tijekom može raditi što želi, pa i lažirati trudnoću uz pomoć punjača za laptop", rekla je i dodala da joj je žao jer je priznala da je pokušala prevariti sustav. "Trebala sam imati spremnu priču u slučaju da me uhvate."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:28