POBUNA NA BRODU

PUTOVANJE IZ SNOVA PRETVORILO SE U NOĆNU MORU, PUTNICI KRUZERA NAPALI POSADU 'Sramite se, želim natrag svoj novac, pustite nas s broda'

 
 YouTube

Putnici luksuznog kruzera Norwegian Spirit izveli su pravu pobunu na brodu nakon što se njihovo putovanje iz snova pretvorilo u noćnu moru. Više od 2000 turista platilo je oko 5.900 eura za krstarenje po mističnim fjordovima Norveške, a putovanje je uključivalo i izlete u Francusku, Amsterdam i Island.

No putnici su dvotjedno putovanje okarakterizirali kao put iz pakla nakon što brod, koji je iz Southamptona isplovio 27. rujna, uslijed jakog nevremena nije uspoio uploviti u luku Le Havre u Francuskoj.

Nastavili su put prema Norveškoj gdje su brod usidrili u opustjelom gradu koji je bio zatvoren za turiste, a čuveni fjordovi mogli su se vidjeti samo izdaleka. Umjesto Reykjavika na Islandu, dobili su izlet u Greenock u blizini Glasgowa, no brod dužine 274 metra nije dobio dopuštenje za pristajanje u ponedjeljak ujutro, pa je kapetan odlučio da će otploviti u Belfast.

U to vrijeme putnici su već tri dana bili na moru i brodski kanalizacijski sustav je počeo 'pucati po šavovima'. Mnogi su se putnici požalili da je hrana bljutava i odstajala. Ulje na vatru dolio je Norwegian Cruise Line, američka agencija za krstarenje, koja je odbila u potpunosti isplatiti povrat novca putnicima, ponudivši im tek vaučer u vrijednosti 25 posto popusta za sljedeće krstarenje. Snimke bijesnih putnika, među kojima su Amerikanci, Britanci i Kinezi, isplivale su na društvenim mrežama i Youtubeu. Ljutiti turisti častili su posadu riječima: 'Sramite se', 'Želim natrag svoj novac', 'Pustite nas s broda', 'Vratite nas u London'. Jedan je želio razgovarati s kapetanom.

Pobuna se zamalo pretvorila u nerede, a jedan turist tvrdi da su mnogi snimali što se događalo pa je posada navodno isključila internet na brodu kako bi onemogućila da snimke dospiju u javnost.

- Na brodu ima puno bijesnih ljudi, a nije bilo nikoga tko bi im na primjeren način objasnio što se događa i to je zamalo izazvalo nerede. Ovaj odmor se pretvorio u noćnu moru, a sada su mnogi toaleti u kabinama poplavljeni i zaštopani. Tako baš i nisam zamišljala luksuzno krstarenje, izjavile je za Daily Mail Deena Roland (48) iz Tauntona u Devonu koja je putovala sa suprugom Adrianom (48).

Debbie Fuller iz Los Angelesa tvrdi da je posada broda zaplijenila putovnice nekih putnika bez ikakvog objašnjenja.

- Ne žele s nama razgovarati, ništa nam nisu objasnili. Obećali su nam uzbudljivo putovanje na divne lokacije, ali se odmor pretvorio u putovanje iz pakla, objasnila je.

Cody McNutt (31) iz Denvera ispričao je detalje izleta do Norveške.

- Neplanirano smo se usidrili su malenom norveškom gradu, da bi ubrzo saznali da je zatvoren za turiste od 25. rujna. Nismo imali tamo što raditi niti smo mogli negdje otići i nešto pojesti. Jučerašnji dan bio je šlag na tortu, trebali smo ići na Island. Mnogi su putnici jučer u vlastitom aranžmanu sišli s broda u Belfastu i odlučili se vratiti u London.

Kruzer Norwegian Spirit uobičajeno nudi 17 različiotih menija za večeru, uključujući steakhouse i japanski restoran, 12 kafića, kasino, wellness centar, kazalište, fitnes centar i vodeni park za djecu. Luksuzni apartmani stoje 5.900 eura po osobi, a imaju dnevni boravak, blagavaonicu, odvojenu spavaću sobu, kao i osobnog sobara. Cijene kabina kreću se od 2000 eura za unutrašnju sobu do 2230 eura za sobu s pogledom na ocean.

U priopćenju Norwegian Cruise Linea navodi se tek kako Norwegian Spirit zbog loših vremenskih uvjeta nije mogao pristati u Greenlocku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:18