IZNENAĐENJE U DUĆANU

VIDEO: SLUČAJNI BOŽIĆNI HEROJ Potpunim strancima plaćao račune i potrošio 20.000 dolara

Greg je kazao kako je želio učiniti nešto dobro za Božić, ali nije točno znao kako će pomoći onima koji imaju manje od njega
 YouTube/Screenshot

U ovo doba darivanja Greg Parady, lokalni poduzetnik na Floridi pokazao je posebnu velikodušnost te je kupce. Na njihove dugove i neplaćene račune u Wal-Martu potrošio je ukupno 20.000 dolara.

Greg je kazao kako je želio učiniti nešto dobro za Božić, ali nije točno znao kako će pomoći onima koji imaju manje od njega.

- Nisam to planirao. Jednostavno se dogodilo, rekao je 40-ogodišnjak koji je u šetnji Wal-Martom načuo jednu gospođu kako govori da neće imati novca da kupi poklone svojim najbližima jer još ima starih dugova i neplaćenih računa.

Tada je odšetao do pulta i upitao što može učiniti i može li donirati nešto novca. Šokirao se kada mu je upraviteljica rekla da u jednom danu imaju darova u vrijednosti 89.000 dolara koji su preuzeti na dug. Tada je izvadio svoje kartice, podigao novac i odlučio podmiriti jedan dio.

Božićni heroj također je platio račune i mnogim šokiranim mušterijama koje su se u tom trenu našle u dućanu te im je zaželio sretan Božić.

- Nisu znali što ih je snašlo. Jedna je djevojka u nevjerici nekoliko puta pitala koliko je dužna, a kada su joj rekli da je za nju platio jedan gospodin nije vjerovala. Kada je shvatila da je to zaista istina djevojka je zaplakala, ispričala je za Daily Mail menadžerica u Wal-Malrtu Deb Davis.

Njegov čin potaknuo je i brojne slične donacije diljem svijeta.

- Nisam želio nikakvu pozornost, ali drago mi je da sam motivirao i druge koji imaju nešto novca da učine dobro djelo. No, nije stvar samo u novcu. Nekima je potrebna lijepa riječ ili nešto vašeg vremena da ih poslušate i pomognete im, poručio je Greg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:42